Резолюцията на ЕНП е приета по тяхна инициатива и е

...
Резолюцията на ЕНП е приета по тяхна инициатива и е
Коментари Харесай

ЕНП изиска от Австрия да престане да спира България и Румъния за ...

Резолюцията на ЕНП е призната по тяхна самодейност и е показана взаимно с PNL и ГЕРБ от България, се споделя в известието.

 

" Ние, Политическата асамблея на ЕНП, най-голямото политическо семейство в Европа, пожелаваме от държавното управление на Австрия да преразгледа позицията си и да одобри консолидираното на Румъния и България в Зоната за свободно придвижване. В същото време призоваваме всички партии, които са част от политическото семейство на ЕНП, да засилват напъните си за допустимо най-бързото присъединение на Румъния и България към Шенгенското пространство. Шенгенското пространство ще бъде по-безопасно с присъединението на Румъния и България. Това е вярното решение и то има цялостната поддръжка на политическата асамблея на ЕНП ", сподели евродепутатът от PNL Зигфрид Мурешан, съгласно прессъобщение на Националнолибералната партия. 

 

" ЕНП приканва всички свои организации-членки да усилят напъните си, с цел да обезпечат незабавното присъединение на двете страни и приканва испанското председателство на Европейския съвет да трансформира това в безспорен приоритет ", се споделя в изказването.

 

" ЕНП през днешния ден препотвърди поддръжката си за присъединението на Румъния и България към Шенгенското пространство. От него излиза наяве, че решението е в ръцете на австрийското държавно управление и се приканва ветото му да бъде анулирано. Надяваме се, че Австрийската национална партия, ÖVP, е схванала посланието на ЕНП, тъй като отхвърлянето, идващо от Австрия, е незаслужено, незаслужено и неустойчиво. Европейската национална партия също по този начин уточни, че жителите на двете страни са били дискриминирани заради многократни отводи, което е довело до загуба на доверие в Европейски Съюз и усилване на крайнодесните партии. В речта си обърнах внимание на обстоятелството, че повишаването на известността на AUR е явен знак в това отношение ", сподели Лорант Винче, евродепутат от Демократичен съюз на Унгарците в Румъния (UDMR), написа в прессъобщението, представено от Digi24.ro. 

 

В решението се напомня, че през 2011 година Европейската комисия заключи, че Румъния и България са механически и юридически подготвени за присъединение, а Европейският парламент неведнъж удостовери поддръжката си за присъединението им.

 

Припомняме, че единствено преди седмица по самодейност на българския евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев в Брюксел се проведе Конференцията за разширението на Шенген и ролята на България за сигурността по границите на Европейския съюз в Екологичен потенциал в Брюксел. Колегата на Радев Андрей Новаков прикани България да отговори на невижданото държание на Австрия за Шенген, както прилежаща Румъния намира способи.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР