Резкият спад на курса на британския паунд от 1.38 EUR

...
Резкият спад на курса на британския паунд от 1.38 EUR
Коментари Харесай

Британците плащат по-скъпи имоти в чужбина

Резкият спад на курса на английския паунд от 1.38 EUR до 1.13 EUR докара до това, че европейските недвижими парцели за британците са ценово по-малко привлекателни. Така да вземем за пример, в случай че жител на Острова желае да си купи парцел в Испания, през днешния ден той ще би трябвало да заплати с 39% повече спрямо 2015 година, без значение, че цените на парцелите там остават както и преди с към 16% по-евтини спрямо 2010 година, сочи проучване на компанията Hargreaves Landsdown. За Франция този % е 29%, а за Португалия – 48%.

Именно преди три години стартира обезценяването на английския паунд. Тогава английският министър председател Дейвид Камерън в своята предизборна акция прокара концепцията за референдум за излизането на Англия от Европейския Съюз, а резултатът от него срина английския паунд.

От тогава европейските парцели станаха по-малко привлекателни за британците. И всичко това става на фона на развой по възобновяване на някои имотни пазари на Стария континент от рецесията през 2008 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР