Рейтинговата агенция S&P Global Ratings се присъедини към колегите си

...
Рейтинговата агенция S&P Global Ratings се присъедини към колегите си
Коментари Харесай

S&P Global Ratings също повиши кредитния рейтинг на Украйна

Рейтинговата организация S&P Global Ratings се причисли към сътрудниците си от Fitch и увеличи кредитния рейтинг на Украйна. Това стана откакто разкъсваната от война нация обезпечи двегодишно отсрочване на външния си дълг, заяви Kyiv Post.

Повишаването на кредитния рейтинг на външния дълг на страната до CCC+ „ отразява мощна ангажирана интернационална финансова поддръжка за Украйна, съчетана с ерозиращи, въпреки и към момента релативно високи, валутни запаси. В резултат на това краткосрочните опасности за ликвидната позиция на държавното управление и в по-широк проект способността му да погасява търговски дълг, в това число в задгранична валута, наподобяват управляеми “, се споделя в формалното изказване на S&P Global Ratings.

В същото време S&P прави уточнението, че решението ѝ се основава на догатките, че донори като Съединени американски щати и Европейски Съюз ще продължат да дават финансиране на Киев през идващите месеци.

Споразумение за заем с МВФ също може да понижи натиска върху Украйна.

Рейтинговата организация Fitch увеличи кредитния рейтинг на Украйна в четвъртък, откакто и двете организации го намалиха до територия по дифолт заради договорката за преструктуриране.

Въпреки това, S&P предизвести, че „ като се има поради продължаващия спор с Русия, способността на Украйна да поддържа дълга си е мощно подвластен от фактори, значително отвън контрола на държавното управление “.

Агенцията предвижда, че стопанската система на страната ще се свие с 40 на 100 тази година.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР