Реймънд Далио, или просто Рей Далио, е събрал важна част

...
Реймънд Далио, или просто Рей Далио, е събрал важна част
Коментари Харесай

Принципи, с които да прескочим отвъд ограниченията

Реймънд Далио, или просто Рей Далио, е събрал значима част от своя опит в книгата „ Принципи “, посочена като наложителна за всеки вложител. „ Всички сполучливи хора се управляват от правила, само че тъй като желаят да реализират разнообразни неща, разнообразни са и техните правила “, предизвестява Далио. И още: „ Вярвам, че ключът към триумфа се крие в устрема да постигнеш доста и да се провалиш добре. Под „ добър неуспех “ имам поради способността да изпиташ мъчителен крах, от който получаваш значими уроци, без да се провалиш толкоз зле, че да напуснеш играта “.

-Ако не се проваляте, не надвишавате лимитите си, а в случай че не надхвърляте лимитите си, не максимизирате капацитета си.

-Всеки път, когато се сблъскате с нещо мъчително, вие се намирате в евентуално значим миг в живота си: имате опция да изберете здравословна и мъчителна истина или нездрава, само че комфортна заблуда.

-Успехът идва от това да знаеш това, което не знаеш, повече от това, което знаеш.

-Ако сте задоволително непредубедени и решителни, може да постигнете съвсем всичко, което желаете.

-Даването на подобаващи функции на подобаващите хора, които да работят за вашата цел, е ключ към триумфа на всичко, което решите да постигнете.

-Реалността действа за усъвършенстване на цялото, а не на самите вас.

-Адаптирането посредством бърза проба-грешка е скъпо.

-Грешките са естествена част от еволюционния развой. Не изпитвайте злост към своите и към непознатите неточности. Обичайте ги!

-Наемайте подобаващите хора, тъй като несъответствуващите предизвикват големи вреди. Имайте поради, че е належащо да познавате чиновниците си и недоволствата им, тъй като те са вашият най-съществен запас.

-Мислете за вашия екип като спортните мениджъри: нито един състезател не има всички нужни качества за триумф, само че всеки би трябвало да се стреми да даде максимума от себе си.

-Ако не ви тормози нищо, би трябвало да сте разтревожени – в случай че нещо ви тормози, не трябва да се тревожите.

-Основополагащ естествен закон е, че с цел да стане мощен, човек би трябвало да прекрачи личните си граници, което е мъчително.

-Болка + Размисъл = Прогрес.

-Лош избор: Да се притеснявате дали изглеждате добре.

-Добър избор: Да се притеснявате дали постигате задачите си.

-Не се опитвайте да си затваряте очите за проблеми, които ви основават неприятности.

-Всеки самичък взема решение какво да получи от живота и какво да му даде.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР