Революционно строителство: Японските куполни домове, издържащи 300 години“В момента, когато

...
Революционно строителство: Японските куполни домове, издържащи 300 години“В момента, когато
Коментари Харесай

Светът полудя по този тип къщи: струват 4000 лв, строят се за 2 часа и издържат 300 години! /Снимка

„ Революционно строителство: Японските куполни домове, издържащи 300 години “

В момента, когато пазарът на недвижими парцели в България доближава рекордни цени, актуалните фамилии търсят способи за по-евтино и по-бързо създаване на жилища, без да компрометират качеството. И в тази област японските нововъведения към този момент завладяват света, написа newsbul.com

В Япония, строителната компания „ Japan Dome House “ показа решение, което наподобява като от научно-фантастичен филм – куполни домове, построени от пяна, които могат да бъдат издигнати за единствено 2 часа! Невероятно, нали?

Тези куполни къщи не са единствено бързо и елементарно изградени; те също по този начин оферират изключителна устойчивост. След земетресението в Кумамото през април 2016 година, което доближи магнитуд 7 по скалата на Рихтер, ползата към тях доста набъбна. Японците потвърдиха, че тези къщи могат да устоят най-малко 300 години – изумителен образец за тяхната устойчивост и новаторски дух.

Този тип строителство може да се окаже революционен за актуалните консуматори, които търсят бързи и ефикасни решения за своите домове.

 куполни домове

Тогава доста здания се срутиха, хиляди хора останаха без дом. Прави усещане, че курортът “Aso Farm Land ”, състоящ се от 480 къщи, издигнати от полистирол, остана незасегнат.
Такива жилища имат редица преимущества, главното от които е скоростта на тяхното създаване.

Изграждането на една такава куполна къща лишава единствено 2 часа! Пеноблокове се обработват с незапалим разтвор, а по-късно от тях се прави структурата на къщата. След това е належащо да се изрежат отвори за прозорците и вратите. В умозаключение получената конструкция се покрива със пласт замазка. Формата на купола също е определена с причина. Изследователи и учени настояват, че къщите под формата на полукълбо съвършено устоят на трусове.

 квартал куполни къщи

А вие бихте ли живели в подобен „ дом от бъдещето “?

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР