Революционна нова опаковка ще доведе до нов тип съхранение на

...
Революционна нова опаковка ще доведе до нов тип съхранение на
Коментари Харесай

Революционна нова опаковка ще доведе до нов тип съхранение на храните

Революционна нова опаковка ще докара до нов вид предпазване на храните. Тази вест разяснява футурологът доцент доктор Мариана Тодорова в предаването " Сценарий от бъдещето “ на Радио " Фокус “ с водещ Ива Дойчинова.

Американският стартъп Packaging Digest, основан в Бостън, създава обещаваща технология за екологосъобразни опаковки. " Те наподобяват кората на плодовете – те са разградими, ядливи и съдържат доста витамини и минерали. Създателите назовават своите изобретения " библиотека “ от опаковки, тъй като имат доста типове, с друг усет, характерности и цветове “, описа доцент Тодорова.

Масачузетският софтуерен институт в Бостън също работи по план за подмяна на пластмасовите опаковки. Учените откриват метод за добиване на целулозни кристали от дървесните кафези. " Те съставляват полимери, близки като характерности до пластмасата. От тях могат да се вършат всевъзможен вид опаковки и да заместят съвсем напълно пластмасовите артикули “, изясни футурологът.

Като суровина се употребява остатъчен дървен материал от производства. " Единственият проблем е, че при разнообразни температурни условия тази целулоза се свива, защото водата от нея се изпарява. Предполага се, че и самият материал ще се свива. В момента се работи по това по какъв начин да бъде изработен той резистентен по този начин, че да не трансформира характерностите си “, добави Мариана Тодорова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР