"Реваншистка политическа чистка - така от БСП определиха освобождаването на

...
"Реваншистка политическа чистка - така от БСП определиха освобождаването на
Коментари Харесай

ЖП синдикат: Пътниците се увеличават, а ние нямаме вагони

"Реваншистка политическа чистка - по този начин от Българска социалистическа партия дефинираха освобождението на Гергана Алексова от поста заместник-директор на Национална компания железопътна инфраструктура – НКЖИ, в първия ден от работата на служебното държавно управление. Алексова е член на левицата, където считат, че тя е отстранена поради оповестената инспекция на част от публичните поръчки в компанията, стартирани от нея. Несправяне с поставените задания макар голямото предпочитание е повода Управителният съвет на държавната компания да вземе решение за нейното освобождение, изясни генералният шеф Златин Крумов на ексклузивен брифинг по тематиката.

Той разясни, че по виновност на Гергана Алексова НКЖИ е останала за избран интервал от време без горива, без застраховка трудова акцидент на чиновниците и без хигиенизиране на жп гарите. Крумов уточни, че е подал сигнали за корупция против Гергана Алексова и получил закани от Българска социалистическа партия за политическа принуда, за което е сезирал способените органи.

"Не чаках, че ще има такива разтърсвания. Това са дразнещи неща за хората долу ", разяснява пред Петър Бунев - ръководител на Синдиката на железничарите в България към КНСБ. Според него разкриването на трета, спомагателна численост за заместник-директор е било подбудено от политически напън – "да си назначим наш човек ", което се случвало непрекъснато в държавните компании и "политиката взема превес над стопанската система ".

Бройката е открита от Николай Събев, "който не благоволи да пристигна дори на предаването " (на властта – бел. ред.), посочи синдикалистът. По думите му към този момент някогашният транспортен министър не е съдействал "за положителното развиване на железницата ".

"Човек би трябвало да си дава сметка, че когато влиза с едни на власт, би трябвало и да си върви с тези, които си потеглят. Защото по този начин си влезнал. "

Проверките в НКЖИ не са спирали в никакъв случай, акцентира Петър Бунев, съгласно който Събев, който бил назначил "всякакви одити и инспекции ", е имал време "за тези седем месеца да извади някои неща ".

"Наистина ходеха хората с тубите да си зареждат машините, с цел да могат да работят. Но дали госпожа Алексова е отговорна, нямам информация ", сподели още Бунев.

Най-важно сега е за какво от 15 нови локомотива "Сименс " 8 към този момент не се движат, настоя синдикалистът. По думите му компанията изпитва компликация с локомотивите.

"Ние сме с минус 20 локомотива. Пътниците се усилват, а ние не можем да предложим услуга. Влаковете за Бургас са с по 900, по 800 индивида, а ние нямаме вагони ".

"Най-лесно е БДЖ да го изкараш на облага. Няма нищо по-лесно от това ", заключи Петър Бунев.

Той прикани "да се снижи политическият диалог ", тъй като есента ще бъде много тежка, а инфлацията от дълго време е изяла нарастванията.

Цялото изявление слушайте в звуковия файл.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР