Reuters Петиция за съкращаване на изпитния материал на държавните зрелостници изпити

...
Reuters
Петиция за съкращаване на изпитния материал на държавните зрелостници изпити
Коментари Харесай

Зрелостници към министъра: Неподготвени сме за матурата заради онлайн обучението

 Reuters Петиция за редуциране на изпитния материал на държавните зрелостници изпити след 12-и клас набира мощ. В нея към този момент са се подписали към този момент към 2 000 възпитаници, които считат, че онлайн образованието не им е дало нужната подготовка, с цел да се оправят добре на матурите, предава " Монитор ".

Автор на петицията е Дениел Димчев, който е възпитаник в 12 клас. Той изяснява, че последните две образователни години учениците от випускът му е бил принудени да прекарат по-голямата част от образователните си занятия пред компютъра и показва, че от 18 месеца единствено 7 са били присъствени.

" За страдание този тип образование не за всички е задоволително потребно, само че количеството материал, върху който ще се състоят Държавните зрелостни изпити, остава за поредна година неизменен “, написа Димчев в описанието към анкетата.

По думите му неналичието на физически контакт с учителя слага ученика пред

сложен развой на образование. Mножество външни фактори като нестабилна интернет връзка също пречели на онлайн образованието.

" За да бъде сполучливо взет образователен материал онлайн е нужно повече време, за разлика от присъственото, където учениците имат непрекъснат контакт с учителя “, написа още зрелостникът.

Той изяснява, че крайната цел на тази петиция е да доближи Министерството на образованието и науката и прикани всеки склонен с мнението му да се подпише.

" Смятам,че материалът би трябвало да бъде понижен заради усложненията в научаването на целия материал през онлайн образованието “, написа един от подписалите се.

" Смятам, че съкращаването на тествания материал е вярното решение, тъй като в онлайн среда не може да възприемем информацията толкоз добре, колкото когато сме присъствено образование “, поддържа различен от зрелостниците.

Друг не счита, че онлайн уроците изобщо са помогнали да научни нещо.

" Подписвам, тъй като съм 12 клас и се усещам неопитен за матурата точно поради онлайн образование, което съгласно мен е ненапълно безсмислено “, написа зрелостникът.

Междувременно просветителният министър изясни, че април ще се направи разбор кои тематики от матурата да отпаднат. Все отново, той прикани учениците да четат и учат всички.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР