Рециклирането на автомобили е важна стъпка към опазването на околната

...
Рециклирането на автомобили е важна стъпка към опазването на околната
Коментари Харесай

Да продадеш колата си за скрап

Рециклирането на коли е значима стъпка към опазването на околната среда и намаляването на количеството боклуци, които се изхвърлят на местата за боклук. В София има няколко стратегии и компании, които оферират услуги за разкомплектоване на коли.

Една от стратегиите в София е " Стара кола за нова ". Тя дава опция за гратис изхвърляне на остарели коли и приемане на отплата за тях. Регистрацията за програмата може да бъде направена онлайн или като се посети най-близкия дилър на марката на автомобила. Трябва да се означи, че програмата има ограничавания за присъединяване.

За да може да се вземе решение за преработване на автомобил, притежателите би трябвало да имат поради фактори като вероятното възобновяване на автомобила и цената на отпадъците, които пораждат при изхвърлянето му. Рециклирането на коли е освен значимо за запазване на околната среда, само че и за възобновяване на скъпи материали от старите коли. Специализирани компании за преработване на коли могат да извлекат скъпи материали като метали, батерии, гуми и освен от старите коли.

За да рециклирате автомобил в София, е належащо да се свържете с някоя от или да се регистрирате за присъединяване в програмата " Стара кола за нова ". За да се регистрирате за програмата, би трябвало да посетите най-близкия дилър на марката на автомобила и да визиите документите за благосъстоятелност на автомобила. Фирмите, които оферират услуги за преработване на коли, могат да дават информация за цената и процедурите, включени в преработването на автомобила.

Рециклирането на остарели коли е значима стъпка освен за запазване на околната среда, само че и за спестовност на ресурсите и скъпите материали. С преработването на коли се икономисва сила и понижава нуждата от рандеман на нови първични материали, което от своя страна е обвързвано с опазването на при Околната среда.

При преработването на коли се получават първични материали, които могат да бъдат употребявани за производството на нови коли, както и за други промишлени цели, като металургия и строителство. Освен това, преработването на коли може да се трансформира вграден в кръговата стопанска система, където суровините се връщат в индустриалния развой, а материалите се наново употребяват и рециклират.

В умозаключение, е значима стъпка към запазване на околната среда и понижаване на отпадъците, които се изхвърлят на местата за боклук. В София има няколко стратегии и компании, които оферират услуги за преработване на коли. За да може да се вземе решение за преработване на автомобил, притежателите би трябвало да имат поради фактори като вероятното възобновяване на автомобила и цената на отпадъците, които пораждат при изхвърлянето му.

И най-после, без значение от избора на стратегия или компания за преработване на автомобила, е значимо да се уверите, че те имат всички нужни лицензи и документи от страната за осъществяване на тези услуги и следват всички допустими процедури за обработка на отпадъците. Това е значимо, с цел да се подсигурява, че автомобилът ще бъде рециклиран вярно, а отпадъците, които се получават, ще бъдат обработени по безвреден и ефикасен метод.

Като цяло има и трети вид да се отървете от ненужния си автомобил и той е продажбата му като кола втора употреба, обаче, там, както и в програмата „ остарял за нов автомобил “, има условия, които забавят процеса – би трябвало да имате време за огледи, да сте разполагаем на хората, които ще дойдат да извършат инспекция и даже може да няма никакъв интерес.

Така че най-бързо и елементарно се бракува кола за скрап, когато се обърнете към лицензирана компания, която ще пристигна на място, гратис ще извози автомобила, ще Ви издаде документ за дерегистрация, с който да отпишете колата от КАТ и ще Ви заплати в брой.

Една такава компания е нашата

 

*публикация
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР