Рециклирането е най-ефективният начин за справяне с пластмасовите отпадъци, благодарение

...
Рециклирането е най-ефективният начин за справяне с пластмасовите отпадъци, благодарение
Коментари Харесай

Пластмасовите отпадъци могат да ни изстрелят в Космоса

Рециклирането е най-ефективният метод за справяне с пластмасовите боклуци , с помощта на който те заживяват втори живот. Но, става известно, непотребните към този момент опаковки може не просто да се трансфорат в нови, а и в гориво, с което да се задвижва мотор на ракета да вземем за пример.
 Phoenix FS, AeroDelft, Airbus и първият аероплан с хидрогенно гориво
Следващата гражданска война в авиацията - дело на студенти

Кой пръв ще пусне аероплан с водородно задвижване

Иновативната технология е дело на английската компания за нуклеарен синтез Pulsar Fusion , която приключи сполучливо първия тест на ракетния мотор COTEC, задвижван от пластмасови боклуци.

Главен изпълнителен шеф на компанията е 35-годишният Ричард Дайнан, който e прочут с присъединяване си в риалити предаването Made in Chelsea, както и с това, че е вечерял с принц Хари, с помощта на връзките си в кралския двор.

Congratulations to the team on a successful first test of their green, high power engine.

We are honoured to have supported in this development and to help drive Pulsar’s ultimate ambition of creating a hyper-speed engine using nuclear fusion.
— AME Group (@amegrouphq)
По думите му, моторите, задвижвани от пластмасови боклуци , може да имат разнообразни приложения, измежду които най-амбициозното е изпращане на хора и спътници в Космоса. А крайната цел на компанията е основаването на високоскоростен мотор за междупланетарно пътешестване, употребяващ технология за нуклеарен синтез, който би могъл да редуцира времето за постигане до Марс на половина.

В момента от Pulsar Fusion работят върху първообраз на реактор за нуклеарен синтез , чиято цел е да основава плазма, по-гореща от повърхността на Слънцето. А последните проби демонстрират " впечатляващи образни резултати на струята ", предава Daily Mail.

Ракетният мотор, който компанията създава, е хибриден. Той може да употребява гориво както в твърда фаза, по този начин и в течна или газообразна. Твърдото гориво може да е полиетилен с висока компактност (HDPE) . Той се намира в рециклирани пластмаси, от които може да се създаде мощно, само че нетоксично ракетно гориво.

Pulsar Fusion Fires Up Hybrid Rocket Engine for the First Time, Is a Success
— Flyin18T Motorsports (@Flyin18T)
Пластмасови бутилки и други боклуци могат да бъдат претопени и хвърлени в цилиндрови блокове, които се зареждат в ракетата преди всяко изстрелване. Това гориво се комбинира с азотен оксид, като двете горят дружно и крайният резултат още веднъж е нетоксичен . Именно по тази причина хибридният мотор е определен като най-подходящ за бъдещите " зелени " ракети.
 Пластмасата, пластмасовите боклуци и могат ли да се употребяват за строене на здания
Пластмасовите боклуци като строителен материал

Звучи като в действителност добра концепция

Плановете на Pulsar Fusion са до 2025 г да имат създадени задвижващи мотори за статична проява. А единствено две години по-късно се чака и представянето на приключен ракетен мотор, който да бъде изстрелян и тестван в орбита.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР