Рецидивист без шофьорска книжка, влачил с колата си и убил

...
Рецидивист без шофьорска книжка, влачил с колата си и убил
Коментари Харесай

Рецидивист, влачил с кола и убил дете, излиза предсрочно от затвора

Рецидивист без шофьорска брошура, влачил с колата си и умъртвил дете, излезе предварително на независимост 4 години след тежката злополука. Заради положително държание 46-годишният Иван Димитров-Годжолито напусна варненския затвор съвсем две години преди приключване на наказването му, сподели инспекция на Дарик.

Тежкият случай стана през лятото на 2018 година в градчето Игнатиево край Варна. Половин час след среднощ на 5 юли 15-годишният Дейвид Славов и четирима негови другари вървели по пътното платно на улица „ Георги Петлешев ”. Зад тях се задал автомобил „ Рено Лагуна ”, движещ се със 72 км/ч при ограничаване от 50 км/ч. Зад кормилото на колата бил бащата на две деца Иван Димитров, който не понижил и блъснал Дейвид. Момчето се трансферирало през предния похлупак, предното стъкло и тавана, като съумяло да се задържи на задния похлупак. Водачът обаче не спрял, а след 500 метра изоставил тялото на Дейвид на пътя. След това зарязал колата на улицата, на която живеел дружно с жертвата, и избягал.

Пострадалото дете беше откарано с голям брой фрактури и контузии в болница, където умря след 10 дни. След гибелта му Иван Димитров се съобщи на полицията.

Димитров е с начално обучение и в никакъв случай не е имал шофьорска брошура. Преди злополуката е осъждан 4 пъти за шофиране след приложимост на алкохол. Има също присъди за обезчестяване, хомосексуални дейности, отклоняване от военна работа, прониквания в непознати жилища и кражба на автомобил.

За тежката злополука Димитров беше наказан на 10 години затвор. Тъй като по негово предпочитание процесът протече по съкратената процедура, наказването му автоматизирано беше понижено с 1/3 и стана 6 години и 8 месеца.

След ценене на работните дни остатъкът е 1 година и 11 месеца, през които Иван Димитров ще е в изпитателен период. Молбата му за предварително освобождение е почетена от Варненския областен съд след позитивни мнения от прокуратурата и администрацията на пандиза в морския град.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР