Рецептите за домашен уют никога не спират да се появяват

...
Рецептите за домашен уют никога не спират да се появяват
Коментари Харесай

Канела без граници

Рецептите за домакински уют в никакъв случай не стопират да се появяват от единствено себе си към нас и постоянно излизат отвън рамките на напътствията за изработка.
Сред многото приложения на канелата най-простичкото естествено е най-вдъхновяващо. В огромните супермаркети се продават повече от 20 пръчици от скъпия материал в пликче, които поставени в дребна чашка, служат не за друго, а за бъркалка.

Няма нищо по-jazzy от това да си разбъркаш утринното кафе или чай с пръчица канела и в него да остане ароматът й. Освен страховит усет, в чашата се получава и произведение на изкуството – само че единствено за ценители:)

Друго нещо, за което ще ви би трябвало и канела на късчета, която доста по-лесно се намира в магазините, е картина от канела. По стичане на събитията и на вдъхновението, моята е с изобразено сърце на нея.

Разбира се, рецептата е наложително да бъде нарушена.

Необходими материали
Канела на пръчки
Канела на късчета
Лепило (бързостягащо)
Глина (която изсъхва на въздух, продава се по книжарниците, нормално на деца:) )
Конопено въженце

За да извършите основата на картината би трябвало да разстелете каквато желаете повърхност от съхнещата на въздух бяла глина.

След това, вместо рамка, върху още меката глина, би трябвало да сложите обособените пръчици канела. По този метод канелата ще си направи „ легло “ и когато глината изсъхне ще можете да напаснете всяко парче на мястото му и да го залепите с лепилото.

Формата, която ще сътворите в центъра на платното зависи напълно от вас. Това, което би трябвало да имате поради е, че каквото и да решите, би трябвало да го маркирате върху още меката глина. Така, откакто формата си остави отпечатъците, ще ви и доста по елементарно, когато глината изсъхне да лепите парченцата върху улеите за тях.

На гърба на творбата можете да напишете посвещение, стихче или просто дата. Отново на гърба се залепва и връвчицата коноп.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР