Рецептата за кекс с кисело мляко и домашно сладко е

...
Рецептата за кекс с кисело мляко и домашно сладко е
Коментари Харесай

Бързо, лесно, вкусно: Кекс с кисело мляко и домашно сладко

Рецептата за кекс с кисело мляко и домашно сладко е рецепта за апетитен, компактен и по-влажен кекс, който който може да бъде всякога друг, според от употребяваното от вас домашно сладко. Разбира се, можете да приготвите кекса с кисело мляко със сладко от магазина, само че резултатът няма да е толкоз апетитен. Кексът с кисело мляко и сладко е рецепта за елементарен и наличен десерт, десерт със съставки, които всеки има в хладилника си. Този кекс е отговор на молбата на децата у дома за “нещо сладко ”, което можете да им спретнете за закуска, за сладко похапване денем, или пък за изпът. Нареждаме рецептата за елементарен кекс с кисело мляко и домашно сладко до останалите вкусни предписания за кекс.
Прочетете още
Необходими артикули:

кисело мляко - 1 чаена чаша

яйца - 3 броя

захар - 1/2 чаена чаша

олио - 1/2 чаена чаша

брашно - 2 чаени чаши

ванилии - 1 брой

сода за самун - 1 чаена лъжица

бакпулвер - 2 чаени лъжици

сладко - 2/3 чаена чаша

пудра захар - 2 супени лъжици

Начин на подготвяне:

Първата стъпка от рецептата за елементарен кекс с кисело мляко и домашно сладко е подготовката на продуктите. Киселото мляко и яйцата би трябвало да са на стайна температура. Пресявате брашното, дружно с бакпулвера.

С миксер, тел за разтрошаване или вилица разбивате яйцата със захарта, добавяте олиото и още веднъж разбивате. Към киселото мляко добавяте содата за самун и разбърквате, а откакто шупне, добавяте киселото мляко и ванилията към яйцата и още веднъж разбивате. Малко по малко, при непрестанно бъркане, добавяте пресятото брашно към течната примес. Бъркате до приемане на еднородна примес.

Намазвате форма за кекс с олио или краве масло и излизате в нея сместа за кекс. С лъжица слагате по малко от сладкото, тъй че да е разпределено отмерено. Печете лесния кекс с кисело мляко и домашно сладко в авансово загрята на 180 градуса фурна за към 30 минути, като пробвате дали кексът е подготвен, като го бучнете с съчка за зъби. Ако клечката за зъби излезе суха, то кексът с кисело мляко и домашно сладко е подготвен.

 

Източник: supichka.com
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР