Рецептата съдържа ябълки, пъпеш и диня Приготвени на място ледени

...
Рецептата съдържа ябълки, пъпеш и диня Приготвени на място ледени
Коментари Харесай

Глезят животните в зоопарка с домашен сладолед

Рецептата съдържа ябълки, пъпеш и любеница

Приготвени на място ледени изкушения, цялостни с плодове и зеленчуци, получават всеки ден животните в зоопарка в София. " Домашният сладолед ", който чиновниците на зоокъта обезпечават съгласно нужните та другите животни, е метод да спасят жителите от летните жеги. Краставички, пъпеш, любеница, ябълки са измежду главните съставки за замръзналите изкушения.

Мечките да вземем за пример получават ледени блокчета с плодове и зеленчуци, без подсладители. Топките от лед служат и за игра, както и за попречване на по този начин нареченото стереотипно държание при мечките, обясниха от зоопарка. Цели ледени дини и пъпеши също са вид за развлечение и битка за мечоците в жегите.

Някои животни имат езера с задоволително вода, в които намират избавление против жегите. За по-големите жители на зоокъта се прави специфичен разхладителен душ. При маймуните през лятото се поставят басейни, дават им и сладоледи под формата на сорбе. Именно в рецептите за " домакински сладолед " за тях се употребява и единственият подсладител - мед.

От столичния зоопарк подсетиха, че не е редно посетителите да дават храна на животните, тъй като тя може да е рискова за тях. Те увериха, че животните получават задоволително разнообразна и питателна храна съгласно потребностите им.

В момента от зоокъта водят договаряния за идването на камили. Транспортът на тeзи животни е огромно предизвикателство и по тази причина от зоологическата градина се надяват скоро да могат да се похвалят с новите жители.

Зоопаркът работи без почивен ден от 9.00 до 17.00 ч., а престоят на гости в зоопарка е позволен до 18.00 часа.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР