Рецепта за домашен шоколад, готов само за 10-15 минути. Сигурна

...
Рецепта за домашен шоколад, готов само за 10-15 минути. Сигурна
Коментари Харесай

Рецепта за домашен шоколад, готов за 10 минути

Рецепта за домакински шоколад, подготвен единствено за 10-15 минути. Сигурна съм, че децата ви ще го изядат за нула време. Лично аз към този момент не закупувам шоколад от магазина, откакто научих за тази елементарна рецепта.

Шоколадът е десерт, който доста от нас просто обожават. Жени, мъже, деца – всички обожават шоколад, защото усъвършенства настроението и задоволява потребностите ни от сладко.

Днес желаеме да споделим една домашна рецепта за доста по-вкусен шоколад от този, който се продава в магазините.

В рецептата са включени най-обикновени съставки.

Вижте по какъв начин се подготвя малко по малко тази рецепта и не забравяйте да изненадате обичаните си хора! Те ще бъдат възхитени от резултата: сладостен и толкоз благоуханен десерт! Просто и доста вкусно!

Необходими съставки:
270 гр. изсъхнало мляко
180 гр. захар
120 гр. масло
100 мл. вода
50 гр. какао
лешници, орехи или стафиди (по избор)

Начин на подготвяне:
Смесете млякото на прахуляк с какаото. Кипнете водата, прибавете захар, с цел да се получи сироп. Варете за към 6 минути от момента на кипване. Сиропът ще стартира да се сгъстява. Сега е моментът да добавите маслото. Разбъркайте добре, до момента в който маслото се разтопи.

Изсипете масления сироп в сместа от мляко и какао. Сега можете да добавите лешници, орехи или стафиди по избор. Разбъркайте до приемане на еднородна примес.

Изсипете заготовката във формата. Заравнете шоколадовата примес. Поставете домашно приготвения шоколад на студено място за няколко часа, с цел да се охлади добре. Насладете се на истинския домакински десерт!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР