Рецепта само за майстори на тестото като ВанчетоНеобходими Продукти● За

...
Рецепта само за майстори на тестото като ВанчетоНеобходими Продукти● За
Коментари Харесай

Плетени хлебчета с богата плънка

Рецепта единствено за майстори на тестото като Ванчето

Необходими Продукти

За тестото


● прясно мляко - 300 мл
● кисело мляко - 80 г
● яйца - 3 бр. (1 жълтък за намазване)
● олио - 50 мл
● суха квас - 1 пакетче на Йоткер (7 г)
● захар - 1 с.л. (може и мед)
● сол - 1 ч.л.
● брашно - 850 г

за плънката


● бекон - 200 г свински пушен
● топено сирене - 1 кутийка (млечно на Аро)
● маслини - 15 бр. черни
● чери домати - 1 клонка
● шарена сол - на усет
● семена - микс за поръсване

Начин на подготвяне

Затоплете прясното мляко (не би трябвало да е доста горещо, стремете се към търпима за пръста ви температура) и сипете една част в керамична купичка. Добавете захарта, разбъркайте да се разтопи и сипете маята и малко брашно. Оставете да се задейства маята, може да я захлупите с паница за по бързо.

Разбийте яйцата и останалите артикули. Пресейте брашното и прибавете солта, направете кладенче и сипвайте по малко от млечната примес и маята. Замесете хубаво безпрепятствено тесто, като внимавате да не лепне. Намажете с олио и покрийте тестото, и оставете да втаса.

Оформянето става по следния метод: Първо направете идентични топки, които след това ще разполовите (едната получена половина ще е малко по-голяма от другата). Всяка по-голяма половинка ще разточите на елипсовидна кора и по средата ще подредите от нарязаните късчета свински бекон.

Аз го нарязах на тънки линии, топеното сирене - на кубчета, а чери доматите и маслините - на дребни късчета. Като подредите от изброените артикули, от горната страна поръсете с шарена сол (мерудия) или чубрица, мащерка.

Завийте едната част кора, а след това другата или просто навийте на руло, като подвиете краищата изпод.

От всяко по-малко топче тесто се разточва елипсовидна кора и по средата се вършат сечения с нож за пица (разрезите не стигат до краищата на кората). Започвате плетенето, като с пръсти промушвате едната лента тесто в другата. И по този начин с всяка последваща до края.

Изглежда мъчно, само че като започнете, ще придобиете визия. Много е елементарно! От фотосите ще придобиете визия за цялостното разработване на тези вкусни пълнени хлебчета. Готовата оплетена кора се слага върху рулото с плънката и леко се промушват краищата от всякъде.

Застелете тавите от печката с хартия за печене и подредете готовите хлебчета. Покрийте ги с домакинско фолио и оставете да втасат. Когато хубаво втасат, ги намажете с разрушения с малко прясно мляко и олио жълтък.

По предпочитание ги поръсете с микс от семена или единствено със сусам. Загрейте печката на 170 градуса и ги сложете да се пекат, като и двата реотана работят по едно и също време без вентилатор. Печете до златисто за към 35 минути или пробвате с дървено шишче дали са изпечени добре.

Трябва да не остава по шишчето сурово тесто. След като ги извадите, ги поставете върху скара с хартията и ги намажете още топли с масло. Пробвайте тази чудна закуска, която на пръв взор наподобява сложна за осъществяване, само че е доста вкусна!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР