Рецепта на Даниела, която бе така любезна да я сподели

...
Рецепта на Даниела, която бе така любезна да я сподели
Коментари Харесай

Гостите са на прага, а нямаш десерт? Спокойно! Бърз сладкиш със сметана без капка олио – чиста фантазия!

Рецепта на Даниела, която бе по този начин общителна да я показа с всички нас. Ако нямате време да извършите някоя от класическите торти, а имате посетители, които искате да ги зарадвате с апетитен сладкиш, то този десерт няма да ви подведе – подготвя се бързо, а усетът му е чиста фикция.

Всички, които го опитат, остават възхитени, изключително децата! Нежен и тънък на усет, надали някой ще повярва, че сте го създали за нула време!

Това е рецептата за главната примес, като по избор можете да добавите ядки, кокос или нещо по ваш усет. Може да полеете сладкиша с шоколадова глазура или просто да го нарежете на кубчета и да поръсите с пудра захар. Ето какво ви би трябвало за бързия сладкиш Фантазия:

 сладкиш Фантазия

Бърз сладкиш Фантазия със сметана

Продукти: 

200 г брашно 300 г захар 2 яйца 375 г заквасена сметана (или гъсто кисело мляко) 1 пакетче бакпулвер (10 г) 1 щипка сол 100 г шоколадови трохи/капки или нарязан шоколад

Приготвяне: 

Веднага включете фурната да загрее на 160 градуса, защото до момента в който загрее, към този момент ще сте приготвили тестото. За да не „ паднат “ шоколадовите трохи на дъното, е доста значимо да ги смесите в тестото едвам откакто е разрушено и незабавно да сложите сладкиша във фурната.

И по този начин, първо разбийте жълтъците със захарта, до момента в който тя се разтопи и се получи хубава гъста, гладка примес. Някои хора смесват всичко едновременно, всички съставки вкупом, само че можете да го извършите поотделно, в случай че желаете.

Пресейте брашното, след което го смесете с останалите сухи съставки, бакпулвера и солта, след което прибавете заквасената сметана, яйцата и захарта и разбийте добре за няколко минути до приемане на хомогенна примес без бучки.

След като сместа е подготвена, прибавете парченцата шоколад, разбъркайте бързо, с цел да се разпределят, след което изсипете сместа в приблизително огромна тава с приблизителни размери 20х30 см, авансово застлана с хартия за печене.

Печете сладкиша в авансово загрята фурна на 160 градуса за към половин час, само че въпреки всичко проверете с съчка за зъби. Изпеченият сладкиш се оставя да изстине, след което по избор се залива с шоколадова глазура или просто се поръсва с пудра захар.

 сметанов сладкиш Фантазия

Да ви е сладко!

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР