RetroПрез 30-те години на 20. век един от най-великите българи

...
RetroПрез 30-те години на 20. век един от най-великите българи
Коментари Харесай

Дънов: Варна е мистериозна като Гиза!

Retro

През 30-те години на 20. век един от най-великите българи – основателят на Бялото приятелство Петър Дънов, споделя, че има загадка свещена връзка сред ареала на Варна и пирамидите в Гиза. Това става десетилетия преди откриването на Варненския некропол.



Петър Дънов, който е роден във варненското село Николаевка, приказва за Варна като първа столица на духа. Изглежда необикновено, само че културата Варна, или цивилизацията Варна, както учените назовават античните селища в тази част на българските земи, дава от ден на ден учредения за такова изказване. Културата Варна открива фамозното златно сечение, както и другото именито съответствие – сред обиколката и диаметъра на всяка окръжност - цифрата пи 3,14. Тези „ златни ” величини на математиката и хармонията се откриват 2 хилядолетия по-късно в едно от чудесата на света – Хеопсовата пирамида.



Варненският енеолитен некропол е датиран сред 4600 и 4200 години преди новата епоха. Според последните разбори на египтолозите Великата пирамида в Гиза е издигната към 2500 година пр.Хр. Пирамидите в Гиза са построени съвсем 20 века откакто най-старото златно богатство на света е заровено в некропола край брега на Черноморската ни столица.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР