Ретро автомобили украсиха град Самоков. На паркинга на спортна зала

...
Ретро автомобили украсиха град Самоков. На паркинга на спортна зала
Коментари Харесай

Ретро рали в Самоков: „Супер коли“ красят града

Ретро коли украсиха град Самоков . На паркинга на спортна зала „ Арена Самоков “ се състоя ретро рали. 

„ За петото издание на ралито взехме решение този път да стигне до курортен комплекс (к.к) „ Боровец “, като премине и през град Самоков “, сподели Данаил Пенчев, управител на Авангард Класик клуб. Той уточни, че в ралито вземат участие петдесет автомобила,  като най – остарелият е от 1925 година, както че могат да се видят „ супер кар “ коли, които са с доста конски сили. 
 Българска телеграфна агенция
Пенчев добави, че трасето се състои от два стадия. Първият ден е през днешния ден. Автомобилите потеглят от Национален исторически музей (НИМ) – Бояна, изясни Данаил Пенчев. Той съобщи, че участниците вършат увод по Софийски околовръстен път, водени от ескортиращи коли на отдел „ Пътна полиция “ – Столична дирекция на вътрешните работи, като стигат до полигон, намиращ се в село Кокаляне, регион Панчарево, град София. По думите му на полигона стартира първото тестване за участниците от ралито, което съставлява точно прекъсване против имобилен буфер. Той разясни, че водачите в ралито колкото по-близо спрат да буфера, без да го закачат, толкоз повече точки получават. 
 Българска телеграфна агенция
Пенчев сподели, че идващото тестване е в Самоков. Участниците би трябвало да покажат приложно паркиране, включващо три типа – челен, заден и непряк гараж за най-бързо време. „ Трасето е обезопасено , тъй като тук колите могат да покажат цялостния си потенциал и майсторството на водачите “, съобщи още част от уредниците Данаил Пенчев. 

Той добави, че след приключването на ралито в Самоков колите се местят в к.к Боровец, където водачите ще пренощуват. В утрешния ден колите могат да бъдат прегледани на паркинга пред хотел „ Самоков “ в Боровец. „ Потегляме в неделя в 10:00 часа към бившето летище на Община Сапарева баня, където участниците ще имат най- динамичното тестване “. Шофьорите на ретро колите ще би трябвало да преминат през избрана права с конуси по избран ред за най-бързо време. „ Интересното тук е, че участниците сами дефинират времето. Екипажът минава един път през трасето, давайки оптимално високо време, и по-късно незабавно пускаме участника и той би трябвало да даде същото време като предходното прекосяване “. Той съобщи, че наказването е сред първото и второто прекосяване. Пенчев добави, че по пътя участниците ще имат да търсят скрити букви, които са на разнообразни места. „ Всеки екипаж има тези букви в пътната книга. Накрая приключват пред НИМ - Бояна “, където ще се състои и награждаването от 15:00 часа до 17:00 часа. 
 Българска телеграфна агенция
Пенчев уточни, че при този тип съревнования колите се движат по пътищата за публично прилагане, като те не се затварят, тъй като се гони тъкмо време, което е съобразено с пътните знаци. „ Така ралито може да се движи в пътния трафик без участниците да пречат или заплашват другите водачи “.

На събитието участва и кметът на Община Самоков Владимир Георгиев. Той сподели, че това е добра самодейността . „ Радвам се, че се организират такива мероприятия на територията на града “. Той уточни, че тези начинания са потребни и приятни за града, изключително в хубавото време. 
 Българска телеграфна агенция
От общинската администрация разясниха, че може би сходно рали ще се организира и през месец септември.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР