Ресурсната неосигуреност на армията и ниският социален статус постепенно ще

...
Ресурсната неосигуреност на армията и ниският социален статус постепенно ще
Коментари Харесай

Радев: Недостигът и ниският социален статус в армията постепенно ще останат в историята

Ресурсната неосигуреност на армията и ниският обществен статус последователно ще остават в историята, съобщи президентът Румен Радев пред българския контингент от Многонационалната бойна група, която е на територията на страната ни.

Държавният глава и президентът на Италия Серджо Матарела посетиха образователен полигон „ Ново село “, където бяха посрещнати с почетен часовой от състава на Многонационалната бойна група. Двамата се срещнаха с задачата и активността на формированието, на което през октомври 2022 година Италия пое ролята на рамкова страна.

„ Като висш главнокомандващ на Въоръжените сили желая да ви уверя, че ресурсната неосигуреност, ниският обществен статус, вашето персонално съоръжение и въоръжение – всички тези проблеми последователно към този момент ще остават в историята “, сподели Радев пред военнослужещите. 

Българската войска към момента е сложена в изискванията на липса на задоволително запаси за водене на бойна подготовка. Работите в битови и обществени условия, които са надалеч от нуждата на това, което вършите, разяснява президентът.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР