Ресурсите са в Борисов, но и отговорността е в него.

...
Ресурсите са в Борисов, но и отговорността е в него.
Коментари Харесай

Румен Радев: Премиерът да не дели важните сектори на порции и да тегли на един повече, на друг по-малко

" Ресурсите са в Борисов, само че и отговорността е в него. Бих го посъветвал да не дели страната и значимите браншове на порции, и да тегли на един повече, на различен по-малко, и всеки ден да си мени решението ". Това разгласи пред Българска национална телевизия от Ню Йорк, където е на посещаване за сесията на общото заседание на Организация на обединените нации, президентът Румен Радев.

Поводът е изявление на Борисов от през вчерашния ден, че процедурата за избор на новите изтребители за армията е направена прекомерно на бързо, а президентът е оказал въздействие за избора. Президентът разгласи, че министър председателят е измамен от своите съветници по въпроса за избора на военен изтребител за армията. Той отхвърли да е давал мнение за този вид аероплан.

По отношение на процедурата Радев сподели, че толкоз добра не е правена в България, като е проведена по всички интернационалните правила и стандарти за равнопоставеност, бистрота и обективност.

Премиерът да си провежда съветниците да четат

" Бих помолил премиера да си провежда добре всички съветници, които работят за него и своята парламентарна група, да четат. Не може да си прочел един хвърчащ документ, а има още 100 такива и да казваш странни, и нелепи изказвания. Нека тези хора четат и не го заблуждават с глупави мнения ", заключи Радев.

Изказването му е във връзка изказванието, че има документ, съгласно който като министър председател Пламен Орешарски е изискал от Радев, в качеството му на командващ Военновъздушни сили, мнение за самолетите " Грипен ". " Премиерът не е желал моето мнение за " Грипен ", а за един напълно различен аероплан, във връзка визитата на една делегация, която беше в България ", сподели още Радев.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР