Ресурс от 1 млн. лева за 2019 г. утвърди УС

...
Ресурс от 1 млн. лева за 2019 г. утвърди УС
Коментари Харесай

Отпускат над 1 млн. лева за стационарни и мобилни мандри

Ресурс от 1 млн. лв. за 2019 година утвърди УС на Държавна фирма „ Земеделие “ по схемата за държавна помощ „ Инвестиции за закупуване или създаване на обекти за преправка и/или обработка на сурово мляко ”. Допълнително ще се провиснал и 150 000 лева за 2019 година по мярката „ Инвестиции за създаване на търговски пространства и закупуване на комерсиално съоръжение за аграрни стопани, осъществяващи директни доставки на дребни количества първични материали и храни от селскостопански животни ”.

Първата скица беше нотифицирана пред Европейската комисия в края на 2018 година Целта е да се подкрепят дребни и междинни фермери и организации на производителите да преработват и осъществят сами продукцията си на фермерските пазари и по този метод да усилят приходите си. Кандидатите би трябвало да са регистрирани според Наредба № 26 за характерните условия за директни доставки на дребни количества първични материали и храни от скотски генезис.

Предстои да бъдат одобрени инструкции по схемата, след което ще бъде отворен и банкет за кандидатстване.

Втората скица за държавна помощ дава опция за възобновяване на част от осъществените разноски за закупуването на млекомати, построяването или пригаждане на съществуваща постройка или пространства за потребностите на обект за търговия на дребно, закупуването на хладилници, хладилни витрини и друго характерно комерсиално съоръжение.

За даването на помощта е належащо заявките да се подават преди започване на работата по плана или активността, предмет на подкрепяне. Мярката ще се ползва до 31 декември 2020 г.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР