Ресторантьорите у нас възразиха остро срещу предложението на министъра на

...
Ресторантьорите у нас възразиха остро срещу предложението на министъра на
Коментари Харесай

Ресторантьори: Предложението на Марияна Николова е недопустим двоен стандарт

Ресторантьорите у нас възразиха остро против предлагането на министъра на туризма Марияна Николова заведенията за хранене в хотелите да работят с удължено работно време, с цел да може в тях да се посрещне новата година. Бизнесът обаче дефинира концепцията като дискриминационна и неприемлив двоен стандарт.
Тази заран вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова разгласи, че ще предложи работното време на заведенията за хранене в хотелите за Нова година да бъде удължено до 00.30 часа. В същото време обаче заведенията отвън хотелите остават затворени, показват от сектора.

" Няма по какъв начин да бъдем уверени, че ресторант в хотел е по-безопасен от подобен отвън него. Съгласни сме с госпожа Николова, че е по-добре празненствата да се организират в следена среда, а не по стаите. Същото твърдим от дълго време. Но подчертаваме, че това важи и за събирания в частни домове на огромни групи от хора без съблюдаване на противоепидемичните ограничения. И беше по-добре тържествата да се организират в заведения, където се направиха големи вложения за обезпечаване на безвредна среда ", безапелационни са от Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията.

От там допълват, че към този момент е късно да се вземе назад решение и заведенията за хранене да отворят за Нова година, само че упорстват концепцията на министъра на туризма да не се осъществя.

" Категорично отхвърляме да бъдем единствена изкупителната жертва и още веднъж да понесем следствията на вероятно ново разпалване на епидемията след празниците ", допълат още огранизациите..
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР