Ресторантьорите също се възпротивиха срещу намерението на правителството за изграждане

...
Ресторантьорите също се възпротивиха срещу намерението на правителството за изграждане
Коментари Харесай

И ресторантьорите скочиха срещу поставянето на перки в Черно море

Ресторантьорите също се възпротивиха против желанието на държавното управление за създаване на ВЕИ в Черно море, съобщи БГНЕС. Българската асоциация на заведенията (БАЗ) и Сдружението на заведенията в България (СБЗ) се оповестиха изрично срещу слагането на перки във водния басейн.

Двете организации акцентират, че концепцията за градежа на перки в Черно море е основана " на мрачно ". Според тях това ще навреди съществено на българския туризъм.

От БАЗ и СБЗ разясняват, че когато въпросът е придобил гласност е била проведена кръгла маса, на която обаче не е участвал вносителя на законопроекта. Ресторантьорите разясняват, че бизнесът, риболовците и еколозите също са срещу развиването на ВЕИ в Черно море.

Където има перките във водата няма живот, няма и туризъм , безапелационни са от БАЗ и СБЗ. Те показват, че всички ангажирани с тематиката институции са изпратили негативни мнения за перките.

Според ресторантьорите такива решения би трябвало да се дискутират авансово, а не постфактум да се провеждат проформа събития.

Припомняме, че Закона за силата от възобновими източници в морските пространства. на законопроекта. На и туроператорите.
 Слънце или вятър? И лобизъм ли ще забие перките в морето
Слънце или вятър? И лобизъм ли ще забие перките в морето

С перки в морето нямало да има туризъм
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР