Ресторантите в хотелите и къщите за гости остават затворени до

...
Ресторантите в хотелите и къщите за гости остават затворени до
Коментари Харесай

Ресторантите в хотели и къщи за гости остават затворени

Ресторантите в хотелите и къщите за посетители остават затворени до 21 декември 2020 година Това разгласи ръководителят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) Георги Щерев, базирайки се на информация от Министерството на здравеопазването.

Според хотелиери здравните управляващи отхвърлят да изпълнят настояванията им поради предстоящите нарушавания около студентския празник. От БХРА обаче ще упорстват за включването на хотелите и къщите за посетители в обезщетенията и ограниченията на държавното управление против затварянето на бизнеси за трите седмици, разяснява Щерев, представен от travelnews.bg.

Изчисленията на асоциацията сочат, че загубите за обектите могат да доближат 100 млн. лева Припомняме, че вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова също изиска да отпадне възбраната за работа на заведенията за хранене в хотелите. Тя изпрати писмо до здравния министър проф. Костадин Ангелов с искане те да работят при строги противоепидемични ограничения и нужната отдалеченост.

От БХРА молят кабинетът да реши този комплициран за хотелиерския бизнес проблем, тъй като в противоположен случай го обричат на банкрут, а техните чиновници на трайна безработица. Бюджетът ще загуби огромна част от 10-те % доходи, които в годините преди пандемията влизаха в хазната от плащаните от туризма налози и осигуровки.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР