Ресторант си огражда пространство в двора на 7-о училище „Свети

...
Ресторант си огражда пространство в двора на 7-о училище „Свети
Коментари Харесай

Заведение си огражда пространство в двора на столично училище

Ресторант си огражда пространство в двора на 7-о учебно заведение „ Свети Седмочисленици” в столицата. Това провокира неодобрение измежду учителите.

В непосредствена непосредственост до учебното заведение служащи са почнали да построяват дървена ограда. Преди няколко години там е била издигната огромна бетонна ограда, само че след решение на съда е съборена.

bTV потърси притежателя на заведението, само че не го откри.

В двора на учебното заведение не е възможно да се построи питейно заведение, безапелационна беше заместник-директорът на учебното заведение Румяна Бърдарова.

По думите ѝ желанията на служащите в този момент са да възстановят оградата, отстранена преди 3-4 година Изградената ограда имаше и врата към двора на учебното заведение, акцентира Бърдарова.

„ Заведението не е в двора на учебното заведение, а в частен двор”, означи арх. Влади Калинов от „ Общински строителен контрол” в Столична община.

„ В случая се попада в зона, предпазена от Закона културното завещание. Сградата е монумент на културата и наложително всички дейности, каквито и да са те, би трябвало да минат през координиране през съответните способени органи. Такова нещо сега няма. Няма и постъпило искане за издаване на позволение за градеж на ограда”, добави той.

„ Ако някой стартира да строи ограда, той ще бъде подложен под ударите на закона”, сподели арх. Калинов.

От учебното заведение имат намерение да оспорват и акта за благосъстоятелност на терена.

„ Актът за общинска благосъстоятелност на учебното заведение е от 1992 година, когато според настоящия проект противоречивата част е благосъстоятелност на учебното заведение. Актът, публикуван на съсобствениците, е констативен и ние имаме желание да заведем дело за неговото отпадане”, разяснява Бърдарова.

Тя е провела диалог със столичния кмет Йорданка Фандъкова, която е споделила, че ще спомага и ще направи всичко належащо, с цел да няма в двора на учебното заведение питейно заведение.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР