Реставрация и цялостно обновяване на хуманитарната гимназия Св. св. Кирил

...
Реставрация и цялостно обновяване на хуманитарната гимназия Св. св. Кирил
Коментари Харесай

Започна реставрацията на най-старото училище в Пловдив

Реставрация и изцяло възобновяване на филантропичната гимназия „ Св. св. Кирил и Методий “ стартира през днешния ден в Пловдив.

Символична първа копка на ремонта на най-старото учебно заведение в града под тепетата дадоха министърът на културата Кръстю Кръстев, кметът на Община Пловдив Здравко Димитров и кметът на регион „ Централен “ Георги Стаменов, в наличието на някогашния министър на образованието Красимир Вълчев, шефа на Националния институт за недвижимото културно завещание арх. Петър Петров, учители и възпитаници.

„ Мястото е сакрално за цяла България. Тук е люлката на хората, които са строили модерна България и е изключителна горделивост за Пловдив, а би трябвало да бъде и за хората, които учат тук. Голяма чест е, че Министерството на културата съумя да помогне. Това е доста комплициран ремонт, тъй като желаеме да възкресим учебното заведение във типа, в който е основано “, уточни министър Кръстев.

„ Ние сме длъжни да съхраняваме историята на Пловдив. Ще осигурим и избрана сума от общинския бюджет за реставрацията на учебното заведение, само че е нужна глоба и от общинския съвет “, съобщи и кметът Здравко Димитров и пожела триумф на плана.

Реставрацията на Хуманитарната гимназия е дълго чакана в Пловдив. Ремонтните действия се чака да продължат 2 години.

Обществената поръчка е на стойност 13 милиона лв.. Администрацията на регион „ Централен “ в Пловдив има подписан контракт с Министерство на културата за 2,7 милиона лв.. Още 800000 лв. са обезпечени от Министерството на образованието.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР