Рестартирането на бизнес е много по-трудно от спирането му, обявиха

...
Рестартирането на бизнес е много по-трудно от спирането му, обявиха
Коментари Харесай

Рестартът на бизнеси е по-трудната задача

Рестартирането на бизнес е доста по-трудно от прекъсването му, оповестиха от Международния институт за възобновяване от бедствия (DRI), заяви BBC.

" Някои компании в никакъв случай няма да отворят още веднъж ", споделя изпълнителният шеф на нестопанската организация Клое Демровски.

От института акцентират, че когато в последна сметка стопанските системи се отворят още веднъж, доста предприятия ще останат затворени, до момента в който се борят с новосъздалата се среда. Собствениците на дребния бизнес са по-уязвими и може да се наложи още веднъж да станат бизнесмени, с цел да оцелеят, споделят още те.

" Когато стопанската система се отвори още веднъж, тя няма да се върне към положението си отпреди пандемията. Нашите привички ще се трансформират дружно с ширината на портфейлите ни ", посочва още Демровски. 

Някои трансформации могат да се трансфорат от краткотрайни в трайни, означават още от института. Заради ограничаващите ограничения действия като извършване на покупки на хранителни артикули, гледане на филми, фирмени срещи и образования, значително минаха в онлайн режим. Възможно е това да не са краткосрочни трендове и фирмите ще би трябвало да се приспособяват към тях, прецизират специалистите.

" Компаниите, които сега не знаят по какъв начин могат да бъдат потребни в новата стопанска система след Covid-19, са изправени пред съществени проблеми и битката за оцеляването им ще е сложна ", посочи Демровски.

Докато огромните бизнеси имат постоянни проекти за деяние в изключителни обстановки и мощни стратегии за ръководство на риска, по-малките нормално нямат такава подготовка. " Тези бизнеси ще продължат да страдат и доста от тях в никакъв случай няма да се отворят още веднъж. Това, което сме видели след рецесиите в предишното, е, че всеки, който е притежател на дребен бизнес, стартира всичко изначало като бизнесмен и би трябвало да подхожда към казуса от друга вероятност ", добавя още директорката на DRI.

Новото обикновено

Експертите по бизнес бедствия споделят, че компаниите би трябвало да възнамеряват ограничения като кратко работно време, разнообразни смени на работа и по-голяма ротация при личния състав.

Търговците на дребно би трябвало да се приготвят за по-големи дистанции сред клиентите и добре опаковани храни без да оферират образци и тестери. Може да се наложи да вкарват ограничения, с които да успокоят клиентите и чиновниците, като в допълнение и очевидно разчистване, дружно с подобаваща отбрана за чиновниците като маски, ръкавици и инспекция на температурата.

" Някои неща могат да се трансформират вечно. Конференциите и огромните събития евентуално ще бъдат анулирани или посещавани рядко. Също по този начин тази ситуация може да се окаже и гвоздеят в ковчега за споделените работни пространства, защото в този момент всички осъзнаваме смисъла на стените " добави още Демровски.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР