Ресорната комисия в Народното събрание ще разгледа на второ четене

...
Ресорната комисия в Народното събрание ще разгледа на второ четене
Коментари Харесай

Ресорната комисия гледа промените в енергийния закон

Ресорната комисия в Народното събрание ще прегледа на второ четене измененията в Закона за енергетиката, съобщи БГНЕС. Заседанието ще се организира от 14 часа през днешния ден, като ще е закрито за публицисти.
Първото четене на измененията в закона мина в пленарна зала на 3 април. С промените се регламентира механизмът за възобновяване на суми по контракти, подписани сред " Булгаргаз " ЕАД като публичен снабдител на природен газ и неговите клиенти.
Няколко часа, откакто парламентарната енергийна комисия утвърди измененията в Закона за енергетиката, работодателите в лицето на Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР), желаеха оставката на министър Теменужка Петкова с претекста, че „ ще се отклонят в незнайна посока 45 млн. лв. от промишлеността на България в миг, когато стопанската система е сложена на колене поради изключителното състояние в България и редица страни от Европейски Съюз и останалия свят ”.
Според Петкова обаче парите към този момент са по сметките на „ Булгаргаз “, а от своя страна държавното сдружение има цялостна картина на какъв брой клиенти би трябвало да възвърне сумите. Единствено се чака приемането на измененията в Закона за енергетиката.
Днес ще заседава и Комисията по правни въпроси, която ще прегледа за второ гласоподаване на законопроект за изменение и допълнение на Закона за комерсиалния указател и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР