Решили сте да сготвите изискано ястие, спазвали сте рецептата стъпка

...
Решили сте да сготвите изискано ястие, спазвали сте рецептата стъпка
Коментари Харесай

11 разпространени грешки в готвенето, които могат да съсипят и най-добрата рецепта

Решили сте да сготвите изтънчено ядене, спазвали сте рецептата малко по малко, с точните пропорции и всичко останало, само че... Резултатът е надалеч от предстоящото. Звучи ли познато? Сигурни сме, че множеството от нас са изпадали в обстановка на сходна кулинарна фрустрация и по тази причина ще ви дадем едно рамо с тези потребни препоръки, оповестени от Bright Side.

Ето какви са някои от най-често срещаните неточности в готвенето, които скапват обичаните ни предписания.

1. Претоварване на тигана

Ако желаете месото да има хрупакава златиста коричка, оставете му пространство. Когато тиганът е претъпкан, то просто ще се свари.

2. Готвене на месо в тефлонов тиган

Тиганите с незалепващо покритие се загряват по-малко: запазете ги за омлети и палачинки. Колкото до месото, гответе в тиган за скара или обичаен чугунен тиган.

3. Варене на макарони в неподсолена вода

Основно предписание в приготвянето на макаронени произведения е да варите в подсолена вода. Липсата на сол в пастата не се оправя с никакъв сос. Ако не сте сигурни в пропорциите, придържайте се към следното: eдна супена лъжица сол на 300 грама паста.

4 . Измерване на сухите съставки в чаша

Чашите съдържат друг размер течности и сухи артикули. Чаша с размер 200 ml не отмерва 200 грама брашно или захар. Печенето на сладкиши изисква безусловно точни пропорции, по тази причина използвайте специфични кухненски мерителни уреди.

5. Недостатъчно нажежен тиган

Добрите готвачи споделят: „ Ако мислите, че тиганът е към този момент е задоволително парещ, изчакайте още две минути и тогава започвайте. “

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР