Реших да се възползвам от ценните качества на , но

...
Реших да се възползвам от ценните качества на , но
Коментари Харесай

Супа от коприва, елда, гъбки и булгур

Реших да се възползвам от скъпите качества на, само че да й прибавя и нещо друго. Какво обаче... не ми хрумваше. Е, споделих си, ще я направя очевидно по остарелия метод. Сложих да заври вода, с цел да попаря копривата и в последния момент открих, че имам и 3 гъбки от предходния ден, както и пакет елда, който купих от дълго време, само че по този начин и не употребих.

Елдата има леко нагарчащ и тръпчив усет, в случай че изберете тази, която е кафява (тя е бланширана). В множеството био магазини, обаче, се продава елда, която е със ветъл цвят. Тя няма никакви странични усети.

Защо да включим елда към менюто си? Ами има занимателна форма. Добре де не е това. Макар да наподобява като житна просвета, в действителност елдата спада към фамилията на лапада. Консумацията й се отразява прелестно на кожата, косата, ноктите. Дава мощ и устойчивост. И елдата и булгура могат да се употребяват в ястия, които обикновенно подготвяме с ориз.

3 шепи връхчета коприва
200 гр гъби печурки
3 с.л смлени домати от консерва
1 шепа булгур (20 грама)
1 шепа елда (20 грама)
черен пипер, зехтин
суха целина
пресен магданоз
сол


В съд с малко вряща вода, попарих за минута копривата и я отцедих.

Гъбките нарязах на ситно и задуших в 1 с.л зехтин, домавих доматите и 2 литра вода (както и водичката, в която попарих копривата).

Когато водата завря, прибавих измитите и почистени булгур и елда, черен пипер, сол, дръжки от магданоз и малко суха целина.

След към 20 минути прибавих нарязаната коприва и шепа наситнени листа от магданоз.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР