Решетките на вратите на парадния вход на парламента са махнати.

...
Решетките на вратите на парадния вход на парламента са махнати.
Коментари Харесай

Минчев пред bTV: Не ни е страх от народната любов


Решетките на вратите на парадния вход на Народното събрание са махнати. При слагането им има пропуски, призна пред bTV ръководителят на Народното събрание Никола Минчев. В „ Тази събота “ той, че оборудванията са сложени в нарушаване и без негово познание.

Решетките, сложени от вътрешните порти на Народното събрание, към този момент ги няма. Поставянето им не се хареса нито на ръководещите, нито на опозицията и се оказа, че е станало и с незнанието на ръководителя на Народното събрание Никола Минчев.

Следващата седмица се чака да се вземе решение дали основния секретар на Народното събрание Габриела Килфанова би трябвало да поеме лична отговорност. Решетките се появиха от основание за сигурност, а от Министерството на културата споделиха, че те би трябвало да бъдат отстранени поради статута на постройката на Народното събрание.

Председателят на Народното събрание не счита да апелира санкцията, наложена от културното министерство за поставените решетки. Следващата седмица ще стане ясно какви санкции ще има, защото решението за монтажа на оборудването не е било в съгласие с него, изясни Никола Минчев.

„ Днес се махат тези порти, през вчерашния ден получихме предписанието от културата, няма да я апелираме. Не са ни дали прецизен размер на сумата за демонтажа, само че се надявам да не е нищо значително. Още не е ясна санкцията на културата, само че няма да я апелираме “, съобщи той пред bTV.

Очаква се скоро Народното събрание са се създаде и промени в данъчните закони поради препоръчаните от държавното управление 11 антикризисни ограничения.

“Не си купуваме национална обич, опитваме се да помогнем на популацията да се оправим с рецесиите “, съобщи Минчев.

Въпреки размяната на реплики вътре в обединението и недоразуменията сред сътрудниците, Минчев е оптимист.

„ Още от 13 декември и досега продължаваме да работим дружно в една тежка геополитическа конюнктура “, съобщи той.

По думите на Минчев може да се пристъпи към още един избор на нов шеф на Българска народна банка, в случай че този път се обединят към една кандидатура.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР