Решенията за преминаване към дистанционно обучение трябва да се вземат

...
Решенията за преминаване към дистанционно обучение трябва да се вземат
Коментари Харесай

Николай Денков: Общините ще решават за дистанционното обучение

Решенията за прекосяване към отдалечено образование би трябвало да се вземат на общинско равнище. Това е съществена смяна по отношение на предходната година, сподели пред публицисти министърът на образованието Николай Денков, който е в Рилския манастир за 16-та Световна среща на българските медии, проведена от Българска телеграфна агенция.
Във връзка с образованието най-големите проблеми са в дребните градове и селата, които обаче се оказват по-малко наранени от епидемията от ковид, уточни министърът на образованието. Той даде образец с община в Кюстендил, където има тридесет % отсъстващи възпитаници, до момента в който в други общини в тази област процентът е нула. "Този регионален метод не е сполучлив, в случай че ние се грижим за образованието на децата. ", добави министърът на образованието.
Николай Денков сподели, че се обменя непрестанно информация с Министерство на здравеопазването по отношение на разпространяването на ковид.
В понеделник до обяд от Министерство на образованието ще бъде изпратен коментар на база предложенията на здравното министерство и на база на това ще бъде взето общо решение, добави Денков.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР