Решенията в правителството се вземат по някакъв паралелен механизъм, далеч

...
Решенията в правителството се вземат по някакъв паралелен механизъм, далеч
Коментари Харесай

Радев за руските дипломати: В президентската институция не е постъпвал доклад на ДАНС по темата за шпионаж

Решенията в държавното управление се вземат по някакъв успореден механизъм, надалеч от институционалния. Това разяснява президентът Румен Радев по отношение на изгонването на 70-те съветски дипломати от страната ни. 

В президентската институция не е постъпвал отчет на ДАНС по тематиката за шпионаж на съветски дипломати, довели до изгонването им от страната. На Съвета по сигурността в Министерски съвет на 9 юни, на който е участвал представител на президентската институция тази тематика не попада в авансово оповестения дневен ред. Повдигната е за разискване, само че по нея няма взето решение, уточни още държавният глава след срещата на върха на Алианса в Мадрид, заяви Нова тв.

При завръщането на президентския консултант и шерването на хода на протичане на съвета, от президентството бе изпратено писмо до секретаря на Съвета по сигурността в Министерски съвет с въпрос за взетите решения. Отговорът е няма гласувано и признато решение на този съвет. Това ясно демонстрира, че решенията в държавното управление се вземат по някакъв успореден механизъм, който е надалеч от институционалния, изясни още президентът.

От думите на президента стана ясно, че той е осведомен, че на въпросното съвещание не са били изнасяни никакви отчети за шпионската тематика, изнесена е била единствено обща информация. Той бе безапелационен, че даже да свика КСНС по въпроса, то не може да анулира взето към този момент решение на държавното управление. Напомням, че органът който управлява Министерски съвет е Народното събрание. Също по този начин се постанова да припомня, че даже да бъде в оставка, държавното управление носи отговорност за своята активност.

Последствията от решението може да бъдат доста съществени най-много за нашата дипломатическа задача в Москва. Важното е, че по този метод не може да се вземат решения в изпълнителната власт по един толкоз значим въпрос, уточни Румен Радев.

По тематиката за преждевременния завършек на консултациите преди утрешното връчване на мандата, президентът съобщи, че по телефона е било в съгласие комфортното за всички страни време за среща. Такива съвещания бяха направени предходния ден с всички парламентарно показани сили. След това координиране бяха направени писмата и по отношение на авансово квалифицирания график те бяха изпратени. Какви са аргументите тези партии да не се явят на съвещания не мога да кажа. Сега е значимо партиите да се отнесат отговорно към мандатите, които ще бъдат връчени. Аз имам вяра, че опциите за ново държавно управление в този парламент не са изчерпани. Лично съгласно мен в случай че отидем въобще на вид избори, избори преди 15 септември не са целесъобразни. Важно е да има допустимо най-голяма интензивност, акцентира Радев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР