Решенията, които вземаме във втората половина на 20-те си години,

...
Решенията, които вземаме във втората половина на 20-те си години,
Коментари Харесай

Цинк, киселини и още от нещата, от които кожата ни се нуждае в 20-те години

Решенията, които вземаме във втората половина на 20-те си години, постоянно се оказват основни за живота ни като цяло.

А това с цялостна мощ важи и за грижата, която поставяме за кожата си.

Навиците, които построяваме в този интервал от живота си и знанията, които трупаме за това от какво се нуждае тялото ни, са от голяма значимост за запазването на младостта ни за по-дълго време. Представете си го по този метод: в случай че през днешния ден ни е мъчно да повярваме, че Гуен Стефани наподобява толкоз добре на 47, то сигурно тя е почнала съществено да се грижи за кожата си още преди две десетилетия.

Досега би трябвало да сте научили, че ексфолирането на кожата е от съществена значимост за нейното положително положение. Друго значимо нещо, което би трябвало да запомните, че ексфолирането не се реализира само със скрабове с едри частици. Когато кожата стартира да демонстрира първите признаци на стараеене е доста значимо да изключите тези нападателни ексфолианти от beauty режима си, защото точно те са отговорни за усилването на процеса на образуване на бръчки и фини линии. На тяхно място идват киселините, които по-лесно излющват мъртвите кафези на повърхността и подкрепят тяхната регенерация. Именно те са значима част от грижата, от която кожата ни има потребност, когато сме в 20-те си години.

Ето малко повече за тях:

Бадемова киселина

Най-добра за: Третиране на фините линии, хиперпигментация и акнетична кожа.

Защо: Бадемовата киселина, добита от горчиви бадеми, е допустимо най-нежната киселина. Подходяща е за вашата кожа, ако в предишното сте имали проблеми с други артикули с киселинна снова.

 bridget-skin

Млечна киселина

Най-добра за: Чувствителна кожа, склонна към неспокойствие и възпаления

Защо: Продуктите с млечна киселина са подобаващи за вас, в случай че страдате от поява на петна, зачервявания и розацея. Тя е доста ефикасна за избистрянето на тена и мекотата на кожата, само че не е най-хубавата алтернатива за настойчиво акне.

Гликолова киселина

Най-добра за: Най-силната и известна киселина, атакуваща преждевременните признаци на стареене и поява на пъпки.

Защо: Има причина гликоловата киселина да е толкоз известна в здравната козметика – тя е необикновено ефикасна против поява на пъпки и ексфолиране на кожата. Заради агресивното й деяние обаче, тя би трябвало да бъде включена последователно в режима. В първите няколко седмици използвайте продукта с гликолова киселина един път на всеки три дни, а по-късно увеличете.

Ретинол

Най-добър за: Една от най-ефективните лечения против стареене е включването на ретинол в грижата за кожата още в 20-те години.

Защо: В допълнение към потреблението на артикули с киселина и наложителната слънцезащита, ретинолът е незаместим в битката против стареенето на кожата. Ретинолът в действителност е другото име на витамин А и е съществена съставна част, спомагаща за задържането на колаген и еластин в кожата. Той, също като киселините, може да провокира раздразнения, до момента в който свикнете с него. Затова би трябвало да се включи деликатно и последователно в ежедневната грижа, която полагате.

 elsa-skin

Витамин C

Най-добър за: Един от най-важните антиоксиданти в грижата за кожата, той пази лицата ни от възпаления, зачервявания и поява на фини бръчици.

Защо: Всички знаем, че витамин C пази тялото ни от неприятните нещица из въздуха, които има наклонността да ни разболяват и по тази причина постоянно посягаме към него при вируси и настинки. Това обаче важи с цялостна мощ и за кожата ни. Можете да откриете витамин C във всичко: от почистващи гелове до спреове за лице, само че е най-добре да го употребявате в концетриран тип, съдържащ се в пилинг продуктите и серумите, дружно с киселини и ретинол.

Цинк

Най-добър за: Цинкът е от голяма значимост за свежия тип и здравето на кожата ни. Той се бори с остаряването й в дълбочина, надалеч от най-горните й пластове.

Защо: Цинкът подтиква регенерацията на клетките, само че за жалост, доста възрастни страдат от неналичието му. Именно поради това голяма част от питателните добавки, продаващи се в аптеките, съдържат в себе си цинк. Ще се изненадате и от позитивния резултат, който добавките имат върху

 

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР