„Решенията дали и кога да се затвори всичко са много

...
„Решенията дали и кога да се затвори всичко са много
Коментари Харесай

Кметът на София: Решенията за затваряне трудно се взимат

„ Решенията дали и по кое време да се затвори всичко са доста сложни. Причината е, че доста хора остават у дома и губят работата си. Със затварянето на детските градини и яслите също има огромен % хора, които не могат да вървят на работа, защото няма кой да гледа децата им “.

Това сподели в изявление за предаването „ Тази заран “ кметът на София Йорданка Фандъкова.

„ Даваме си сметка и персонално аз разбирам по какъв начин тези ограничения въздействат на хората – на родителите, които остават у дома, с цел да гледа децата си, на хората, които работят в заведенията и комерсиалните центрове. Решенията са доста други, само че се търсят най-разумните от тях. От 16 март имаме пик, който стартира да се усилва всеки ден. Това е единствено за няколко дни. С 36 пациенти имаме нарастване в хоспитализациите София единствено от през вчерашния ден до през днешния ден, а със 7 на хората, които се нуждаят от интензивни грижи. Много сложни са решенията, само че по тази причина приказвам за баланс “, разгласи кметът.

Тя подсети, че за родителите, които би трябвало да останат у дома, с цел да се грижат за по-малките деца, има планувана мярка от Агенцията за обществено подкрепяне – 625 лева на месец за едно дете и над 900 лева при две деца в фамилията.

Вчера кметът на София предложи учебните заведения, градините и яслите в града да останат затворени и на 1 и 2 април (от 3 април стартира ваканцията на учениците), в случай че ограниченията не бъдат продължени на национално равнище.

Според нея не е вярно да се приказва за цялостен локдаун в България, тъй като хората могат да излизат и да се придвижват свободно.

Фандъкова разгласи, че в столичните лечебни заведения към момента има свободни кревати в Коронавирус отделенията.

„ Следим всекидневно обстановката в София. От началото а тази седмица имаме доста внезапно повишаване на броя на инфектираните и изключително тези, които се нуждаят от лекуване. Винаги главната ми грижа за София е била хората, които се нуждаят, да имат опция да получават качествено лекуване. Това значи да има задоволително свободни кревати в лечебните заведения и задоволително лекари, които да ги лекуват. Настояването на шефовете на столичните лечебни заведения беше за въвеждане на по-строги ограничения. Решението по никакъв начин не беше елементарно “, посочи кметът.

Вижте във видеото какво още сподели кметът на София!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР