Решението за Турция, прието вчера в Съвета на ЕС по

...
Решението за Турция, прието вчера в Съвета на ЕС по
Коментари Харесай

Турция обвини ЕС в лицемерие и предубеденост

Решението за Турция, признато през вчерашния ден в Съвета на Европейски Съюз по общите въпроси, е индикатор за двуличието и предубедеността на Европейския съюз, се споделя в изказване на турското външно министерство.
„ Анкара не приема опитите за обвързване на процеса на евроинтеграцията на Турция в Европейски Съюз с някакви нови условия в светлината на концепцията за разширението на Евросъюза. Подобни решения не могат да попречат или трансформират статута на Турция като страна претендент за член на Европейски Съюз “, се акцентира в текста, публикуван до медиите.
Външното министерство показва и неразбиране по отношение на придвижването на предусловията за възобновяване на съглашението за Митническия съюз сред Турция и Европейски Съюз. В заключителния документ от вчерашното съвещание на Съвета на Европейски Съюз се акцентира, че „ Турция се отдалечава от Европейски Съюз, договарянията за участието на практика в задънена улица и е невероятно да се преглеждат отваряне или затваряне на нови глави “.
Подчертано е, че работата по актуализирането на Митническия съюз е спряно. Освен това Съветът е изключително угрижен поради продължаващото и смущаващо оттегляне от върховенството на закона и фундаменталните права, в това число свободата на изразяването. Турският министър по европейските въпроси и основен договарящ Йомер Челик написа в Туитър през днешния ден, че документът е цялостен с несъгласия и доста надалеч от истината, и демонстрира неналичието на визия, съобщи БГНЕС.
„ След опита за прелом от 15 юли 2016 година Турция не получи предстоящата поддръжка на страните от Европейски Съюз и вместо това те не престават да подлагат на рецензия ограниченията, които прилагаме против тероризма. Точно след финала на изборите у нас, когато започваме нова епоха на промените с въвеждането на президентската система на ръководство, този документ иде да покаже какъв брой Европа е предубедена към Турция. От една страна, в него се показва паника за върховенството на закона, само че от друга, никой не разяснява двамата гръцки военни и жителите на Европейски Съюз, предадени на турската правосъдна система. Европейски Съюз ни приканва за взаимни дейности в областта на външната и политиката по сигурността, само че членовете му не показват поредно и хуманно отношение по отношение на нещастия като тази в Палестина. Страните, които показват политика на въздържаност против зверствата на Израел, не могат да ни дават уроци. Ние не одобряваме сходно изборно отношение към страната ни “, безапелационен е Челик.
Според него не е допустимо да се схване съществено методът на Европейски Съюз, учреден на обикновената взаимност на съседите, когато става дума за връзките сред Турция и Гърция, и за Кипърския въпрос. Той дефинира европейския метод като привързан, неправдив и надалеч от обективността. Челик акцентира, че на процедура с вчерашния си финален документ Европейски Съюз се отхвърля от уговорките си по договорката за бежанците и няма да ги съблюдава. Европейски Съюз се управлява единствено от персоналния си интерес в региона на тероризма, превоза, енергетиката и не вижда в Турция основен сътрудник, и е явно, че няма да съблюдава изискванията по съглашението за мигрантите, акцентира основният договарящ. Според него е трагикомично точно страни, в които ръководят крайно-десните, да настояват, че Турция се отдалечава от Европейски Съюз. Ние желаеме да бъдем член на Европейски Съюз, който съставлява Европа на полезностите, само че не и на съюз, в който крайната десница е на власт, споделя още Йомер Челик.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР