Решението за решетките на парадния вход на депутатите е взето

...
Решението за решетките на парадния вход на депутатите е взето
Коментари Харесай

Решетките на Народното събрание: Струват 34 000 лв., но ги премахват


Решението за решетките на парадния вход на депутатите е взето от основния секретар на паралмента, по искане на НСО.

За тях са платени 29 000 лева без Данък добавена стойност, заяви ръководителят Никола Минчев.
Снимка: БУЛФОТО

От Народното събрание ще се съобразят с предписанието на Министерството на културата за премахването на металните порти от сградата- монумент на културата и няма да апелират в съда, разясни Минчев.

„ Офертата е призната и одобрена от основния секретар. До мен стига отчет бележка за вътрешно компенсиране на разноските в границите на бюджета на Народното събрание. Не желая да тичам от отговорност въпреки всичко никой не ме е уведомил за това, а по този начин е редно. В Народното събрание и всяка администрация неизбежно се работи с доверие ", добави Минчев.

„ Под надписа „ Съединението прави силата “ стоят решетки. От какво Ви е боязън - от съединението или силата? И в най мракобесните времена никой не си е разрешавал такова нещо. Спомяте ли си кой разписа за монтажа на решетките да твърдите, че не помните, е несвоевременно за младата ви възраст. Да твърдите, че някой Ви е наредил е рисково за позицията която заемете, може да изкарвате пари може да пуснете ток по решетките “, разяснява ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова.

Потърсихме основния секретар на Народното събрание Габриела Килфанова, с цел да ни показа своята позиция, само че без триумф.

Вече са изхарчени 34 000 лева с Данък добавена стойност. Сега с изключение на за разглобяване, Народното събрание ще заплати и санкция поради нарушаването на Закона за културното завещание, която няма да апелира.

Според някогашния ръководител на Народното събрание проф. Огнян Герджиков отговорността за решетките е на основния секретар.

„ Нормално е ръководителят на Народното събрание да е делегирал права за всички механически въпроси на основния секретар. Той не може да подписва хиляди неща. Те се купуват, столове, хартия, всичко се купува “, споделя проф. Герджиков.

Не на това мнение е Огнян Аврамов, който е бил основен секретар на три Народното събрание.

„ Само ръководителят би трябвало да подпише, защото основният секретар да отчитаме, че е чиновник на администрацията, а той е първият държавен чиновник. Той не е ръководител. Няма тази власт, която ПОДНС дава на ръководителя “, споделя Аврамов.

Парламентът познава няколко опита за експанзия.

Щурмът на 10 януари 1997 година при държавно управление на Жан Виденов поради хиперинфлацията. През април ръководството поемат сините.

23 юли 2013 година навлизане няма, само че датата остава в историята като „ Нощта на белия рейс “, с който полицията опита да изведе депутатите посред митинг против ръководството на Пламен Орешарски. Той си отива от властта година по-късно.

Последният опит е на „ Възраждане “. Този януари техни последователи щурмуваха националното заседание поради зеления документ.

„ В последна сметка това са неща, които и по белия свят стават. Едва ли някой е тръгнал да завладява Народното събрание. Много ми е необичайно слагането на сходни решетки “, разяснява проф. Герджиков.

А ръководителят на настоящия парламент съобщи, че ще ревизира за какво се е стигнало до това законодателният орган да наруши закона. И скоро решетките ще са в историята - най-вероятно този уикенд.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР