Решението за оказване на военна и военно-техническа подкрепа на Украйна

...
Решението за оказване на военна и военно-техническа подкрепа на Украйна
Коментари Харесай

Спор между БСП и ДБ за износ на оръжия за Украйна

Решението за оказване на военна и военно-техническа поддръжка на Украйна гледат през днешния ден депутатите в Народното събрание. В спор влязоха Стоян Михалев от Демократична България и Борислав Гуцанов от Българска социалистическа партия: 

" От Демократична България ще подкрепим решението за изпращане на оръжия за Украйна. Това е много закъсняло решение. Успокояващото беше, че все пак страната ни предоставяше задоволително оръжие през трети страни и то гратис за самите украинци. Това не е задоволително, тъй като ние би трябвало като хора да подпомогнем тези изтерзани и почтени хора, които бяха атакувани от една нападателна страна. Тук не е съветски анклав и решенията не се взимат през съветското посолство. Чух, че желаете да каните президента. Поканете напряко Митрофанова. Може да е по-пряката връзка ", уточни Стоян Михалев от трибуната на Народно събрание. 

" България в никакъв случай не е доставяла оръжие на Украйна. Оръжие, което излиза от военно-промишления комплекс на България към този момент през последните близо 60 години, се изнася за повече от 50 страни по света. България като страна не изнася оръжие за Украйна.

Правете разлика дали България изнася оръжие или дали компании, които търгуват с други страни, изнасят оръжие, и от там дали то отива за Украйна е нещо, за което ние не можем да носим отговорност. 

Дали нашето оръжие е доста или малко и какви са нашите благоприятни условия. Странно е хора, които не са ходили в казарма да дефинират. Това се взема решение от Министерството на защитата и мощно се надявам Народно събрание да премисли своето решение и да резервира отбранителните благоприятни условия за нашата войска и за нашата страна. 

Винаги сме били чат от цивилизования свят. Но не делете света на цивилизован и некултурен. Останалите страни не са ли част от цивилизацията?! Не връщайте нов колониализъм в света. Всяка страна си има своето достолепие и право. Нека се стремим да решаваме с преговори сходни въпроси. Никога оръжието не е довело до нищо положително. "

" Не съм казвал, че сме изнасяли оръжие за Украйна. Казах, че е към трети страни. Но в случай че имате спор по тази тематика, слушам, че Костадинов твърди противоположното. Изяснете се между тях. Това е опция за делене на един електорат и не клони във ваша посока. Не бъдете толкоз лицемерни. Преди един час атакувахте и нарушавахте правилника на Народно събрание с " неприятна американска технология " в ръцете си - телефони, с които излъчвахте онлайн! Защо не извадихте лист да записвате всичко, което се случва? Това е " отвратителна капиталистическа технология ", която държахте в ръцете си ", разгневи се Михалев. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР