Решението за новия начин на отчитане на минималната работна заплата

...
Решението за новия начин на отчитане на минималната работна заплата
Коментари Харесай

АИКБ във Варна: Ще оспорим решението за минималната работна заплата пред международни институции

Решението за новия метод на отчитане на минималната работна заплата е неточност. Противоречи на всички европейски наставления. Асоциацията на индустриалния капитал в България и всички работодателски организации ще оспорят пред интернационалните институции това решение , сподели във Варна ръководителят на Управителния съвет на АИКБ Васил Велев, съобщи кореспондент на Moreto.net.

“Синдикатите подведоха депутатите и те водени от популизъм взеха това неверно решение . Тази мярка пречи на икономическия напредък, работи демотивиращо. Тя е в изгода само на мързеливи и неквалифицирани хора. Правилното решение е минималната работна заплата да бъде друга за обособените стопански действия. Нашата битка е за висока междинна заплата “, съобщи Велев.
Председателят на Управителния съвет на АИКБ сподели още, че уверено поддържат ускореното влизане на България в Еврозоната . То ще увеличи кредитния рейтинг на страната, ще спомогне икономическия напредък и повишението на виталния стандарт. Влизането в зоната е измежду целите на асоциацията тази година. Идеята е да се концентрират напъните на бизнеса в тази посока.

„ Ценовата непоклатимост може да се окаже проблем. Обърнали сме се към бизнеса на база към този момент намалените цени на електрическата енергия да създадат изпитание за понижаване цените на артикули и услуги. България има късмет в тези сложни времена да резервира постигнатото и да бележи растеж по-голям от средноевропейския. Държавата не работи дейно и отвън задачата за Еврозоната , когато има избори два пъти в годината. КПД внезапно понижава. Редица закони останаха единствено на първо четене. Остава изкуството на договарянията да се изясни, че сме имали положителното желание, само че на този стадий нещата не са се случили до дъно “, сподели Велев.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР