Решението за изгонване на 70-те руски дипломати няма как да

...
Решението за изгонване на 70-те руски дипломати няма как да
Коментари Харесай

Посланикът ни в САЩ: Има глобален ревизионизъм от страна на Русия

Решението за изпъждане на 70-те съветски дипломати няма по какъв начин да бъде взето еднолично, съобщи пред бТВ посланикът ни в Съединени американски щати Георги Панайотов. По мотив на опасенията за бъдещето на дипломатическите ни връзки с Москва той подсети, че Чехия е изгонила над 60 съветски дипломати поради съмнения за съветско присъединяване в организирането на гърмежи в оръжейни хранилища, след което Русия е експулсирала 20 чешки дипломати, само че дипломатическите връзки не престават и все още.

Панайотов уточни, че приемащата страна може да изгони непознати дипломати даже без да без да се стимулира решението си.

Той отхвърли клеветите на съветската посланичка Елеонора Митрофанова, че решението за експулсирането на съветските дипломати е взето с намесата на Съединени американски щати и Англия. Дипломатът акцентира, че тя няма право да се меси във вътрешните работи на страната ни.

„ Има световен ревизионизъм от страна на Москва, желаят да върнат историята обратно, жалят за Съветския съюз желаят да си върнат въздействието над света от това време “, разяснява посланикът, като добави, че Москва не признава и правото на украинския народ да дефинира своето бъдеще.

„ Русия желае да господства във всичко и да не се преценява с интернационалното право “, посочи Георги Панайотов.

Той сподели още, че при връчването на акредитивните му писма на Джо Байдън, американският президент е определил България като предан и добър сътрудник. По думите не Панайотов, Байдън е произнесъл думите „ Бог да благослови България “, което с изключение на дословното си значение има и смисъл на благопожелание за триумф на страната ни.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР