Решението за атаката в Израел е взето още лятото, като

...
Решението за атаката в Израел е взето още лятото, като
Коментари Харесай

Проф. Чуков: Шокира ме, че израелските граничари са виждали как палестинци от Хизбула режат оградата и са си казали, че това е само симулация

" Решението за офанзивата в Израел е взето още лятото, като в Ливан е била разиграна такава подготовка ", съобщи пред Българска национална телевизия арабистът проф. Владимир Чуков.

По думите му в спора вземат участие бойци на Хизбула и обособени палестински фракции. " Шокира ме, че в петък израелските граничари са виждали по какъв начин палестинци от Хизбула симулират рязане на оградата и са си споделили, че това е единствено симулация, а не е истина ", добави още Чуков.

" Размразяването на връзките сред Саудитска Арабия и Израел щеше да докара до безусловно ново статукво в целия район, един неоспорим водач като Саудитска Арабия ще повлече след себе си доста други страни от мюсюлманския свят ", разяснява специалистът по Близкия изток доцент Мира Майер.

Тя изясни, че съгласно една част от учените и специалистите първо би трябвало да се реши казусът с палестинците, а съгласно друга казусът ще се реши по-лесно, в случай че Израел има по-добри връзки с Арабския свят.

Доц. Мира Майер сподели още, че няма обстоятелства в поддръжка на това, че Русия е забъркана в терористичната офанзива.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР