Решението ви да инвестирате в кафе машина за служителите на

...
Решението ви да инвестирате в кафе машина за служителите на
Коментари Харесай

Как да изберем подходящите кафе машини за големи предприятия?

Решението ви да инвестирате в кафе машина за чиновниците на вашето дружество може да бъде доста обезсърчаващо, в случай че опитът ви в кафе промишлеността е дребен или вие нямате никакъв опит. Освен това, разнообразието от кафе машини, марки и модели е толкоз богато, че сигурно мъчно ще вземете решение на коя машина да се доверите.

Факторите, които могат да ви насочат към верния избор, тъй че чиновниците ви да останат удовлетворени, са разнообразни.
Сред какви кафе машини може да избирате?
Преди да пристъпите към избора на съответен модел, първо би трябвало да проучите какви съществени типове кафе машини се оферират в комерсиалната мрежа. Когато знаете по какво се разграничават, по-лесно ще се спрете на избран тип.

Най-общо кафе машините се обособяват в следните категории:
Филтърни кафе машини
Напитката при тях се получава, когато през смляното кафе премине гореща вода. Обикновено подготвят чисто кафе и може да ги откриете с два типа филтър – сменящ се книжен и за многократна приложимост.

Във филтърната машина може да се употребява готово смляно кафе, само че в случай че се влага в мелница за мелене на кафе зърна, кафето ще бъде по-ароматно, свежо и вкусно.

Предимствата на филтърните машини са по-малките първични разноски и това, че може да се подготви и съхранява огромно количество кафе. Като дефекти се регистрира по-дългото време за варене на кафето и неналичието на разнородни питиета.
Еспресо машини
При еспресо машините, с цел да бъде извлечен характерният усет и мирис на кафето, се употребява високо налягане. Полученото еспресо може да се употребява и да се подготвят други питиета с добавено мляко.

Автоматичната еспресо машина прави всичко сама – от смилането на кафето до приемане на готовата напитка. Процесът на екстракция разрешава полученото кафе да бъде с по-добро качество.

Еспресо машините са по-надеждни и здрави, само че и по-скъпи.
Кафе машини с капсули
Кафе капсулите съдържат тъкмо избрана доза кафе и не е нужно да се купуват и мелят зърна. Приготвянето на напитката става бързо, елементарно, а процесът е санитарен, тъй като няма останки от кафе.
С какви фактори да се съобразите при избора на кафе машина?
Когато имате визия измежду какви типове кафе машини може да избирате, на идващия стадий би трябвало да предвидите и следните фактори:
Начин на използване
За потребностите на дружество, в което хората ще употребяват кафе машината във времето за отдих, използването ѝ е належащо да бъде оптимално лесна и практична. Напитката би трябвало да се получи за малко време, а евентуален подобаващ избор за вас в този случай е еспресо машината. Капсулните машини са подобаващи за по-малък офис или дружество.
Обем на приготвеното кафе
Имайте поради броя на потребителите на машината, които ще употребяват всеки ден услугите ѝ. Обикновено всеки чиновник пие по 2 кафета приблизително дневно, тъй че може да прецените машина с какъв потенциал да изберете. Някои машини обезпечават доставянето на кафе от 2 изхода и може да разчитате на повече от 100 чаши кафе на ден.
Разнообразни напитки
При изискване, че чиновниците в предприятието ви ще пожелаят да пият нормално черно кафе, тогава може да заложите на кафе машина с филтър. Много по-вероятно е обаче да предпочетат по-разнообразни питиета. Тогава положително решение ще бъде еспресо кафе машина, с която всеки съгласно желанията си може да си вземе и черно кафе, и еспресо, само че и разновидности като капучино, кафе крема и други
Поддръжка
Всяка кафе машина има потребност от поддръжка, като степента и типът ѝ зависят от марката и модела. Ако регионът ви е с твърда вода, ще би трябвало да имате грижата за премахването на котления камък. По-голяма част от машините разполагат с стратегии за самопочистване. Моделите с филтър изискват по-често и по-прецизно ръчно разчистване.

Имате опция да разчитате на поддръжка от компанията, която ви е предоставила машината, в случай че сте се договорили за закупуването на кафе и консумативи от нея, или сте взели машината чартърен.
Дизайн
Когато разглеждате другите кафе машини, ще се убедите в какъв брой разнообразни форми, размери, а също и дизайн се оферират. В взаимозависимост от мястото, на което смятате да поставите машината, изберете и размерите, като отчетете и потенциала ѝ.

Ако е с самостоятелно зареждане с вода, ще би трябвало да предвидите по какъв начин да бъде сбъднат директният монтаж към ВиК мрежата.

Има машини, които с изключение на този, оферират и вид с резервоар, като да вземем за пример Bianchi Talia. Тя обезпечава 24 типа питиета и е подобаваща за огромно дружество с над 200 индивида.

Към каквато и кафе машина да се насочите, няма по какъв начин да избегнете и въпроса за цената. Еспресо машините изискват най-висока инвестиция, само че устоят по-дълго, оферират многообразие от питиета и имат алтернатива за разпенване на мляко.

По ваша преценка може да се ориентирате и към други типове кафе машини , а в случай че се затруднявате при избора, от експертите във компания за продажба на кафе съоръжение ще получите професионален съвет за най-хубавото за вашите условия кафе решение.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР