Решението София да отвори въздушното си пространство за Руски правителствен

...
Решението София да отвори въздушното си пространство за Руски правителствен
Коментари Харесай

Казусът с полета на Лавров: Нарушени ли са санкциите, наложени от ЕС?

Решението София да отвори въздушното си пространство за Руски държавен аероплан беше оповестено публично в понеделник вечер, като по този начин страната ни даде позволение съветския външен министър Сергей Лавров да прелети до Северна Македония. Там той ще взе участие в съвещание на Организацията за сигурност и съдействие в Европа.

Според Димо Гяуров, някогашен шеф на Националната разследваща работа няма нищо скандално в това, че Лавров ще прелети над нашето пространство. По думите му това е публично изключение.

„ Не се съмнявайте, че разрешението е обещано в цялостна съгласуваност с Европейски Съюз и с македонското държавно управление. Няма нищо скандално в визитата на Лавров в Северна Македония, редно е да допуснем полета ”, сподели Гяуров.

По отношение на отровената с тежки метали брачна половинка на шефа на украинското военно разузнаване Кирило Буданов – Мариана, Гюров уточни, че към момента няма задоволително данни. „ Вчера военното разузнаване на Украйна публично удостовери случая. Особеното в обстановката е, че има още няколко чиновници, които също са потърпевши и са в болница. Неофициално става дума за нейната защита ”, сподели той. Според него отравянето може да стане по доста способи, а хипотезите са всевъзможни. Гяуров не изключи опцията брачният партньор ѝ да е бил целта.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР