Решението предизвика силно недоволство в Уелс, а лозунгът Ние не

...
Решението предизвика силно недоволство в Уелс, а лозунгът Ние не
Коментари Харесай

Гняв в Уелс срещу решение на британското правителство

Решението провокира мощно неодобрение в Уелс, а лозунгът „ Ние не сме колония ” завладя медии и публични събития. Съветът на Уелс изрично се опълчи на възбраната и гласоподава Денят на Св. Давид да се чества като празничен ден – по този начин, както е признато за националните празници в Шотландия и Северна Ирландия.

Затварянето на административни и финансови структури на 1 март значи неработен ден за към 5000 души – факт, който Министерството на бизнеса намира за неуместен в актуалните стопански условия.

Говорител на държавното управление на Уелс съобщи по този мотив „ Ние неведнъж сме молили държавното управление на Обединеното кралство с пълномощията, които има, да направи Деня на Свети Давид празник и е разочароващо да забележим, че тези претенции не престават да се отхвърлят ”.

Членовете на уелския кабинет се сплотиха към концепцията, че „ ненавиждат ” обстановката, пред която са изправени – да молят „ като просяци ” английското държавно управление за изцяло естествени неща, по този начин, както „ Оливър Туист моли за...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР