Решението по плащането на операцията на 6-годишната Анелия в Австрия

...
Решението по плащането на операцията на 6-годишната Анелия в Австрия
Коментари Харесай

Фондът за лечение на деца отложи решението по вече одобрено лечение на дете в Австрия

Решението по заплащането на интервенцията на 6-годишната Анелия в Австрия беше отсрочено. Фондът за лекуване на деца ще заседава по проблема на 18 юли.

Вчера Общественият съвет към Фонда трябваше да се произнесе за това още веднъж да заплати утвърдено преди година лекуване, осъществено предишния месец в Австрия.

Казусът на семейство Витанови стартира когато след интервенцията на щерка им получават фактури за 616 евро и 8719 евро. След първичното мнение на Фонда, че се касае за спомагателни разноски, които би трябвало да бъдат утвърдени, стана ясно, че никакви пари изобщо не са постъпили по сметката на лечебното заведение.
Фондът за лекуване на деца отхвърли да доплати интервенцията на 6-годишно дете в Австрия Родителите получили фактура за над 8000 евро след интервенцията на детето им
Фондът е одобрил преди година лекуването, както и офертата на болничното заведение за тези пари. „ Фондът не заплаща на болничното заведение и ние получаваме тези фактури, които те би трябвало да платят”, уточни бащата Юлиан Витанов. По думите му офертата на болничното заведение се разминава с фактурите с към 100 евро, което е възможно.

За усеща за размотаване и искания показа той. В връзката се намесва и дарителската сметка на Анелия, която обаче е запорирана от съда, тъй като имат утвърдено лекуване от Фонда за лекуване на деца.
Нов абсурд с лекуване на българче в чужбина Финансирането е утвърдено от Фонда за лекуване на деца, само че не е задоволително
„ Вместо да съм при детето ми, аз втора седмица тук чувам искания, чувам за какво фактурата ми е пусната на мен. Защо просто не си свърши работата като директор”, попита Витанов и добави: „ Тогава къде са първичните отпуснати пари?”

Последният надзорен обзор на Анелия е на 20 юли.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР