Решението останалият на поста министър на транспорта Георги Гвоздейков да

...
Решението останалият на поста министър на транспорта Георги Гвоздейков да
Коментари Харесай

Петков: Борисов и Пеевски използват Гвоздейков като маркетинг трик, за да прикрият купения вот

Решението останалият на поста министър на превоза Георги Гвоздейков да управлява изборния щаб за идния избор на 9 юни, е маркетингов трик, с който Бойко Борисов и Делян Пеевски се пробват за " замажат очите на хората и да държат контрола в лични ръце ". Това сподели съпредседателят на " Продължаваме промяната-Демократична България " Кирил Петков пред публицисти.

Той счита, че името на Гвоздейков се употребява " маркетингово ", с цел да може ГЕРБ и Движение за права и свободи да " си вършат всичките задания за платен избор в Министерство на вътрешните работи, които са си сложили ". Петков чака и купеният избор на парламентарните избори през юни да бъде " невиждан ".

Министърът на превоза беше измежду четиримата членове на кабинета " Денков ", които останаха и в служебния кабинет. След решението да остане на поста си от " Продължаваме промяната " оповестиха, че той ще бъде изключен от партията.

Кабинетът на новия длъжностен министър председател Димитър Главчев разпореди точно на някогашния кадър на Политическа партия " координацията по осъществяването на дейностите по отношение на организационно-техническата подготовка на изборите ". Той ще дава отговор за съгласуването на дейностите с Централната изборна комисия (ЦИК) за изборните бумаги и машините за гласоподаване.

В свое изявление пред публицисти малко по-рано а не както на предходни избори - министърът на вътрешните работи. Лидерът на ГЕРБ се аргументира с това, че транспортният министър е основател на " Продължаваме промяната " и " несъмнено почтен човек ".

Петков съобщи, че сегашното служебно държавно управление е на Борисов и Пеевски и " това е тяхното Министерство на вътрешните работи ". Съпредседателят на ПП-ДБ Христо Иванов сподели, че против тяхната групировка е почнала " мръсна медийна акция " и даде за образец скорошните разбърквания в ДАНС. В четвъртък кабинетът на Главчев освободи предварително Петър Петров като зам.-председател на организация " Национална сигурност ".

За сметка на това обаче остави на поста другия заместител - Деньо Денев, който е на поста по предложение на ГЕРБ. Денев е индивидът, подписал справката, която беше употребена за прекъсване на машинния избор на първия тур на локалните избори.

" Ясно е, че се отстраняват всички, които не се употребяват с доверието на Пеевски. А всички, които се употребяват с доверието [му], остават или се връщат на своите позиции ", уточни Иванов.

По думите на Петков освободеният зам.-председател на ДАНС е с " безусловно съвършена професионална " биография, до момента в който Денев е " индивидът, който подаде подправения сигнал за машинното гласоподаване ".

Двамата депутати дадоха и различен образец за почналата акция против ПП-ДБ - изтеклите показания на електронния министър Александър Йоловски, които са взети още през октомври. В тях той споделя, че някогашният министър председател Кирил Петков и някогашният министър на електронното ръководство Божидар Божанов са му оказвали напън. Въпреки изказванията на Йоловски, прокуратурата не е търсила нито Петков, нито Божанов по този мотив.

" Йоловски твърди някакви неща. Месеци наред господин Петков и Божидар Божанов са подготвени да спомагат на прокуратурата и не са търсени. Започва [предизборната] акция и тези изказвания се вадят, с цел да се употребява прокуратурата за медийна бухалка ", уточни Христо Иванов.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР