Решението на Twitter да спре политическите реклами беше критикувано от

...
Решението на Twitter да спре политическите реклами беше критикувано от
Коментари Харесай

Щабът на Тръмп разкритикува решението на Twitter да спре политическата реклама

Решението на Twitter да спре политическите реклами беше подложено на критика от предизборния щаб на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, написа уеб страницата за софтуерни вести The Verdge.
" Това решение е доста жалко ", написаха сътрудниците на Тръмп, които работят за преизбирането му през 2020 година, съобщи БГНЕС.
Twitter разгласи смяната в политиката няколко часа по-рано, като наблюдаващи споделят, че ходът им наподобява ориентиран против Фейсбук, тъй като идва в миг, когато другата огромна обществена мрежа е подложена на критика, че не прави нищо против политиците, които свободно лъжат в рекламите в интернет. Изпълнителният шеф на компанията Джак Дорси сподели: " Взехме решение да сложим завършек на политическите реклами в Туитър на световно равнище. Смятаме, че достигането на политически послания до милиони хора би трябвало да бъде справедливо, а не купено ". Дорси съобщи и, че елементи за възбраната, която би трябвало да влезе в действие на 22 ноември , ще бъдат оповестени малко по-късно, само че ограничаването ще важи както за послания на партии, по този начин и за реклами на самостоятелни и обособени претенденти.
Кампанията на един от водещите претенденти на Демократическата партия - някогашният вицепрезидент Джо Байдън, написа писма до Twitter, Фейсбук и YouTube с апел да спрат политическите реклами, които популяризират подправена информация.
" Това е още един опит на левите да заглушат гласа на Тръмп и консервативните хора ", написаха от щаба на президента за оповестената възбрана.
Сътрудниците на Тръмп споделиха още, че няма да се изненадат, в случай че Twitter смъкна възбраната, откакто минат изборите в края на 2020 година.
" Twitter одеве се отхвърлиха от стотици милиони долари доходи. Тъпо решение за притежателите на техни дялове ", споделиха още от акцията на Тръмп. Според специалисти, тази оценка е мощно пресилена, като Twitter e взелa единствено към 1 милион $ от политическите реклами по време на последния избирателен цикъл в Съединени американски щати.
Демократите като цяло похвалиха решението на Twitter и приканиха създателя и шеф на Фейсбук Марк Зукърбърг да последва образеца им.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР