Решението на столичния кмет Йорданка Фандъкова да забрани все пак

...
Решението на столичния кмет Йорданка Фандъкова да забрани все пак
Коментари Харесай

Симеон Ставрев : Целият полицейски ресурс в София е зает с опазването на незаконно шествие, вместо да се ангажира с войната по пътищата

Решението на столичния кмет Йорданка Фандъкова да забрани въпреки всичко провелото се шествие на Безсмъртния полк е пиар в последния миг.

Това съобщи в ефира на Nova NEWS общинският консултант от “Демократична България ” Симеон Ставрев. Според общинаря от Демократична България кметицата е знаела за шествието още предходната седмица, само че не е посмяла да го спре. “Йорданка Фандъкова е министър на вътрешните работи на София и има разполагаем цялата общинска полиция. Днес целият полицейски запас в града е ангажиран с опазването на нелегално шествие, вместо да се ангажира с войната по пътищата след следващите произшествия, случили се през последните дни ”, съобщи Симеон Ставрев. 

Ставрев подсети, че на същото шествие предходната година са се развявали руски флагове, портрети на Путин, Рамзан Кадиров и признакът Z, изписван върху ракетите, с които Кремъл бомбардира жилищни блокове и убива цивилни в Украйна. Общинарят акцентира, че Путин и Кадиров са военни нарушители и всеобщи убийци, виновни за отвличането на 16 000 украински деца в Русия. “Шествието пречи на 16 000 украински деца, които режимът на Путин е депортирал от Украйна в Русия. Толкова са децата в Стара Загора. Представете си - идва Путин и закарва децата на Стара Загора в Краснодар ”, очерта аналогията Ставрев.

Общинският консултант прикани кметицата и сътрудниците си в СОС да се заемат със сериозните проблеми в града, вместо да блокират целия трафик и да отделят жълтите павета. Той уточни, че към този момент е изпратил второ следващо искане до Йорданка Фандъкова да събере всички общински съветници, представители на Столична дирекция на вътрешните работи и администрацията, с цел да обсъдят по какъв начин да приключат войната по пътищата. Според него камерите на Столична община в града могат да бъдат настроени по този начин, че да подават автоматизирана информация до Министерство на вътрешните работи и нарушителите по пътищата да бъдат съответно глобени.  “Ако госпожа Фандъкова и ГЕРБ в действителност желаят да решат тези проблеми, дано най-сетне прочетат писмото, което съм им изпратил още през октомври 2022-а и направеният План за пътна сигурност да влезе в приложение ”, заключи Ставрев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР