Решението на Слави Трифонов да върне мандата не е изненада

...
Решението на Слави Трифонов да върне мандата не е изненада
Коментари Харесай

Анализатори: Вървим към нови избори, защото Трифонов иска по-голяма подкрепа

Решението на Слави Трифонов да върне мандата не е изненада и демонстрира желанието му за предварителни избори, на които се надява да завоюва по-голяма поддръжка, разясниха пред Mediapool социологът Добромир Живков от " Маркет Линкс " и политологът от " Галъп Интернешънъл " Първан Симеонов.

По-рано в понеделник водачът на " ИТН " разгласи, че номинира за министър председател шахматистката Антоанета Стефанова, която ще върне мандата. След това президентът би трябвало да връчи мандата на трета политическа мощ, само че това към този момент наподобява единствено условност по пътя към предварителни избори, защото партията на Трифонов все още е единствената в положение да получи болшинство за държавно управление.

Партиите към този момент пресмятат евентуалните дати за нови избори, а медиите – какъв длъжностен кабинет ще назначи президентът Румен Радев.

Макар този процес да бе предстоящ, Добромир Живков и Първан Симеонов са на мнение, че е мъчно да се предвижда какво би станало след новите избори.

" ИТН " заявява неспособност за образуване на устойчиво реформаторско болшинство в тази парламент, само че в действителност разчита на по-добър избирателен резултат. Разчита се на завишаване на протестния избор, който да приближи групировката до по-стабилна форма на ръководство ", разяснява Живков.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР